icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2656360
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
29 augusti 2018 11:54

Skolstart

HIttade ett recept jag bara måste göra till vår receptsida, jag gjorde det för länge sedan och skrev om det här på Matdagboken och sen föll det mig ur minnet. Men för att inte mina recept ska ligga på flera olika sidor och försvinna med tiden så samlar jag dem på vår receptsida, som jag är väldigt stolt över.

Jag är varken kock eller dietist, jag är bara hobbyentusiast på alla områden men min äldsta dotter pluggar till kock, och hon har börjat lägga upp recept också. När hon är i köket spionerar jag förstås intresserat, hon är duktig men lite osäker och sakar det färdiga proffsets självklara säkerhet. Men redan nu ser jag en stor skillnad i hur hon håller och hanterar knivar till exempel. Det är spännande, jag önskar att jag kunde vara närmare och stötta henne mer.

Detta receptknåpande har fått effekten att även mellandottern och maken börjat pyssla i köket också. Utan receptsidan hade vi till exempel aldrig fått för oss att testa en massa rätter vi knappt hört talas om, jag hade inte börjat lära mig göra varma såser och ingen av oss hade nog kommit på idén att ha mörk choklad och kanel i mat. Vi har utvecklats, kulinariskt, tack vare sidan.

Dessutom har jag börjat lära mig fotografera lite smått, ser ni recept på sidan som har alldeles förskräckligt illa tagna bilder och uppläggningar så är det nästan säkert ett gammalt recept från tiden innan jag hade någon som helst aning om hur viktigt sånt kunde vara laugh

Jag har insett att jag skulle vilja gå en kurs i fotografering nån gång. Det skulle kunna vara givande tror jag. Å andra sidan skulle jag vilja gå en kurs i akrylmålning också. Problemet är att utbudet av kurser här nere är lite skralt, om man inte är beredd att bila en timme. Det är jag inte, än. Kanske en annan gång.

Tills dess listar jag kurser jag skulle velat gå, som jag inte hittar och inte är kunnig nog att driva själv. Som fotografering, akrylmålning och skriva noveller. Och målar en och annan tavla när jag hinner.

1458e2b5-a5dd-4157-b5e1-bf83c77d7d47.jpg

Gillar

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.