icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3125803
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
22 juni 2011 18:31
3

Skoj skoj skoj!

Smet ut på en runda till sist i alla fall, och valde naturligtvis fel runda. Den jag gav mig ut på har bland annat en lång slakmota som är nästan 1 500m, inte en enda gång får man vila, utan det är bara upp, upp, upp. Dessutom är det ingen skugga heller, men jag hade vatten med mig. Alltid nått. Det kändes som om jag trampade vatten idag, inte något klös i steget alls. Insåg när jag kom hem att termometern står på 24 grader och det är kvällssol. Pulsen låg högt hela passet, trots att jag försökte hålla den nere och inte pressa för hårt. Men jag vräkte på en riktigt imponerade spurt sista 300m åtminstone och lyckades pressa mig under 4-minuterstempo en liten liten stund. *stolt* Jaja jag vet att Garmin kan mäta snurrigt och allt det där, men på en lång raktsträcka utan höga hus och med sekundmätning istället för smart recording skulle jag vilja påstå att det är ganska exakt :-) Mellan 40:49 - 41:01 i passet lyckades jag iaf hålla mig under 4:00 min/km (som snabbast noterar Garmin 3:38 min/km, ca 17km/h) men till priset av att pulsen gick rakt upp i taket, högsta pulsnoteringen 172 hittar vi förstås där. De sista 49 sekundrarna höll jag mig åtminstone runt 5-minutertempo, även om jag inte visste det då, jag hade fullt upp med att försöka få syre :-) Jag tror det börjar bli dags för lite mer regelrätta intervaller, det ryckte betänkligt i intervallnerven när jag gjorde så där, det var skoj ju! Tänk om jag kan springa ännu fortare? :-) Fötterna är glada igen, jag är glad igen och äntligen kunde jag springa igen! Förvisso har jag träningsvärk igen sen rehabövningarna igår, men det har jag nästan jämt så det var ju inget nytt att klaga på :-) Jag kommer förmodligen få ännu mer träningsvärk av det här men det är det värt!

Kommentarer

 • 22 jun 2011 19:47
  Bummlan
  Åh vad kul det låter. Och snabbt! Riktigt jäkla snabbt. Här ska intervallas. Du är en sån jäkla inspiratiosnsporre. En äkta hare som bara lockas och retas och inte slår ner en fötterna. Ditt sätt att berätta om ditt löp får mig att tro att jag kan nå dit. Bara jag är lika ihärdig och strukturerad som du. Och glad över att du är glad över att fötterna är glada! Du ÄR JärnLadyGrym!
 • 22 jun 2011 21:13
  skönt att du kan springa igen! och som Bummlan säger vilken sporre du är och hare! har långt kvar men närmar mig mycket långsamt.
 • 23 jun 2011 15:54
  Ja, usch vilken grym JärnLady du är :) Ha en trevlig midsommar fylld med träning som får mig att känna mig som värsta slöfocken "haha" fast som tove säger, jag närmar mig mycket långsamt :) super pep till er alla!!

Logga in för att skriva en kommentar.