icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234035
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
11 mars 2022 09:52
3

Skönt med rutiner

Det rullar på, vardagen. Jag försöker.

Jag känner att jag inte är i obalans eftersom jag vaknar mer eller mindre självmant på mornarna. Det gör jag inte när jag är för nära väggen. Då bara sover och sover jag, utan att hinna i kapp.

Igår upptäckte jag att gympodden hade gått ut och måste förnyas. Det går i och för sig fort men just där och då var det galet irriterande. Jag hade bytt om för lite lugn löpbandsjogg, och så blev det inte så. Så jag åkte hem.

I ren frustration bytte jag om till utelöparkläder. Det var -5°C och frostigt mörkt ute men jag skulle springa. Det gick inte så sakta som jag hade tänkt mig, det var för kallt för det, men det blev av.

Det säger också lite om hur mycket bättre jag mår nu.

Jag rasade inte ihop i en trött hög och gav upp när det kom en motgång. Istället svidade jag om och gjorde det jag kunde.

4a46a37c-bd31-435e-8df2-1ba8188d26af.jpg

Bild: Självporträtt, pannlampans sken bökade till det för kameran men tillslut fick jag till det.

Klockan gnällde och tyckte att jag inte alls borde ta i så, och anklagade mig för att vara kontraproduktiv men det var inte klockan som frös! Så jag ignorerade den, och sprang för att hålla mig varm. Eftersom jag vet att min runda går via ett dåligt upplyst industriområde tog jag min pannlampa. Då slapp jag känna obehag att inte se var jag sätter fötterna bitvis.

Men så jag fick leta efter den! Jag hittade tre andra, men inte min favorit. Jag hittade tre batteripack till pannlamporna också. Och, tillslut, favoriten Silva med den extra remmen över huvudet som gör att den sitter bra på huvudet och inte guppar runt stör mig. Batteriet är ganska tungt, men jag har vant mig vid det. Lampan är ljusstark som ett halvljus ungefär, så jag vrider ner ansiktet när jag får möte av bil. För säkerhets skull.

Min favori-app, Zombies, run! som jag springer med, gjorde inte saken sämre. Det är lätt att sprätta på när man lyssnar på den. Jag har märkt att jag är lite lättlurad, när radiooperatören uppmanar mig att skynda mig så gör jag det, hur mycket radioteater det än är.

1a913ae3-a02a-4da3-ad6c-1332c0e5a354.jpg

Bild: Strimlad vitkål, rivna morötter, mathavre, tomater och stekta kycklingbröst, cirka 400kcal.

Periodisk fasta är bekvämt på ett sätt. Jag slipper tänka. 12-20 är fönstret öppet. Övriga tider får det bli vatten, te, kaffe eller annan dryck utan kalorier. Det är när jag tränat sent som det blir bökigt, för jag har en princip till. Ät alltid något efter träningen.

När man tränar så sent som jag gjorde igår, jag drog igång passet 21:47 och det tog en timme ungefär, så hade jag redan ätit och egentligen borde fönstret stänga.

Så, vilken av två viktiga principer ska råda?

Jag beslutade mig för att träningen är prioriterad, alltså fyllde jag på efter träningen med proteinrika saker. Det tror jag är modellen faktiskt. Prioritera träningen, så löser sig det andra naturligt. Vikten, kosten, sömnen. För att kunna träna bra måste jag sköta de andra delarna bra.

Och det är roligt att kunna träna som jag vill, när jag vill. Då blir det andra helt plötsligt inga uppoffringar. Jag gör saker för att jag vill snarare än för att jag måste och det är en stor skillnad.

Och snart nog är det vår nog för att kunna springa ute, och njuta. Jag vill gärna vara med om det igen, att kunna ta en sväng när jag vill och känner för det. Inte behöva planera så mycket, för jag har arbetat upp kapacitet att springa så mycket att planering blir sekundärt. 

Sköt om er, och ha en trevlig helg. Jag avslutar med en bild på lite blåsippor, snart är det dags för dem väl?

21f2f7dd-8f5e-481a-8594-b1ac8579227f.jpg

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 11 mars 2022 11:14
  Jessand

  Trivs också med periodisk fasta egentligen men just träningen innebär ofta frukost vid 9 tiden för mig och nu 21 dagar läkande kost där ska man äta frukost , lunch och middag 1-3 mellanmål om man vill/behöver....kommer satsa på frukost, lunch och middag och ev 1 mellis på em då middagen ofta blir vid 19-20 tiden.

 • 11 mars 2022 11:14
  Jessand

  Trivs också med periodisk fasta egentligen men just träningen innebär ofta frukost vid 9 tiden för mig och nu 21 dagar läkande kost där ska man äta frukost , lunch och middag 1-3 mellanmål om man vill/behöver....kommer satsa på frukost, lunch och middag och ev 1 mellis på em då middagen ofta blir vid 19-20 tiden.

 • 11 mars 2022 11:39

  Tur att du klarar av att äta frukost i så fall, jag hade inte blivit så lycklig på det kan jag säga smiley

  Igår glömde jag mellanmålen helt så underskottet blev nog i häftigaste laget, men jag gissar att det jämnar ut sig med tiden. Jag orkade träna som jag ville, då kan jag inte ha ätit för lite egentligen. Hade jag gjort det hade kroppen slagit bakut direkt.

Logga in för att skriva en kommentar.