icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2510071
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 mars 2018 11:07
12

Skönt att springa

Igår fick jag verkligen till det, en 30 minuters löpning på löpbandet på gymmet var precis vad jag behövde. Det genererade dessutom en intressant känsla av träningsvärk i baken surprise

Jag undrar om det berodde på att jag fick bättre kontakt med löpmusklerna den här gången, jag tyckte jag hade ett bättre steg än vanligt och jag kunde hålla höften högt, snärtigare steg och högre tempo. Undrar om det har med min envisa rumpträning att göra, jag tränar ju både med minibands och pilatesboll.

Det kanske är så att jag kan använda minibands som uppvärmning innan jag kastar mig över bollen, jag tycker inte miniband känns så mycket men de värmer ju upp baken och pilatesbollen tar så det brinner i aktern.

Innan jag drog till gymmet kokade jag upp några färgbad och började färga ägg. Det är så himla kul! Det kommer en guide senare på receptsidan för hur man gör för att få olika färger. Jag saknade tyvärr bra gummiband hemma så jag får avvakta med multifärgade ägg ett tag, men det gör inget.

Ett generaltips är att fundera på vilka råvaror som normalt sett är skitsvåra att tvätta bort från skärbrädan, och sedan använda dem i vatten och vitvinsvinäger (jag använder 2 msk vinäger per liter vatten). Samma färgbad kan ge helt olika resultat beroende på äggen, så man ska inte färvänta sig att alla ser likadana ut. Visst vore det skittråkig? laugh

Idag ska jag fortsätta med det, jag ska göra färdigt odlingen och pyssla med tomatplantorna lite. Förhoppningsvis hinner jag, det hänger ju lite på hur samarbetsvilliig Paula är också laugh

När hon blir äldre kan hon få vara med och odla, men än så länge tror jag inte hon har så mycket glädje av det.

Glömde ju nästan att skriva om den gladaste nyheten hittills: Vikten har sjunkit ytterligare, så nu är nya lägstanoteringen dagens vikt på 84,3kg. 3 hekto ner sedan i söndags är jag kanonnöjd med!

80-strecket kryper närmare och närmare!

 

Gillar

Kommentarer

 • 28 mar 2018 14:59

  Ditt sköna flow går mig att le - även om jag ät lite lätt avundsjuk på alla som kan gå och skutta... ryggskottet befinner sig fortfarande i akufasen enl naprapaten  och då gäller vila till 90%

  Ser fram emot att se dina färgade ägg- undrar om färsk gurkmeja finns med i arsenalen ...

 • 28 mar 2018 15:20

  Gurkmeja finns med, fast malen inte färsk. Det blir ju gult så det räcker laugh

  Mest oväntade färgen fick vi från rödkålen tycker jag laugh

  5ba4cd69-1e24-4125-9ee8-e3c516673649.jpg

  Färga ägg

 • 28 mar 2018 16:48

  wow :D coolt :D

   

 • 28 mar 2018 16:59

  Sååå fina! Fasiken- naturen är bäst!

  Åh berätta mer exakt..., om du vill. I mitt låsta läge just nu är kanske detta påskfix mannen i huset kan göra när han ändå står vid spisen...😉👨🏼‍🍳🥚

 • 28 mar 2018 17:04

  Det är inte så svårt, 2msk vitvinsvinäger per liter vatten och något pigment, t ex 2 skalade och skivade rödbetor, 600g grovhackad rödkål eller 4 msk gurkmeja exempelvis. Jag är inte så noga med mängderna direkt, det verkar fungera nästan hur man än bär sig åt! laugh

  Man kan antingen lägga ner allt (kallt) i kastrullen tillsammans med äggen och låta sjuda i 10 minuter, därefter drar man kastrullen av plattan och låter kallna. Äggen blir hårdkokta om man gör så.

  Eller så gör man som jag föreslog i länken
  "Lägg i allt i kastrullen, det ska vara kallt. Låt färgbadet sjuda sakta i 20-30 minuter och låt vätskan svalna. När färgbadet är svalt lägger du i kokta ägg, eller urblåsta ägg. Sedan låter du det stå. Hur länge ska det stå då? Ja, du. Det beror på vilken nyans du vill ha på äggen.laugh

 • 28 mar 2018 19:11

  Tack snälla generösa LadyG!🌷🌷🌷

 • 28 mar 2018 19:16

  Varsågod! Har du aroniabär i frysen måste jag få tipsa om det, för jösses amaila vilken lila färg det blir av dem surprise

  Jag fortsätter fylla på artikeln med nya bär - färger, jag ska testa blåbär, lingon och hallon (om jag har några kvar i frysen). laugh

   

 • 29 mar 2018 09:24
  Tita

  Vilken energispruta du är😳😁😁 Intressant med äggen jag har gurkmeja hemma så det blir ett första försök idag! 

  Hur gör du ändalyktträningen med gummibandet??

 • 29 mar 2018 10:07

  2a2ebef5-b5bb-4f83-9516-866b550ab048.jpeg

  Till dig Lady G: en riktig fin påskhelg!🐣

   

 • 29 mar 2018 12:25

  Tita, det är ju vår! Ok, så det är nästan snöstorm ute och i natt var det -15 grader ute men det är vår! Jag såg en krokus innan det började snöa igen! laugh

  De övningar jag kört hittills med minibands är följande:
  Musslan 8x3
  Donkey kicks 8x3
  Höftlyft 50st
  Kissande hunden 8x3
  Knäböj 8x3
  Benresningar 8x3

  Fast i ärlighetens namn tycker jag pilatebollen är jobbigare att träna med!

  Tack det samma Ackhs!! Ha en riktigt Glad Påsk!

 • 30 mar 2018 08:21
  Tita

  Tack för tipsen några klarar jag mitt gummiband är snällare än dina breda.

  RIKTIGT GLAD PÅSK TILL DIG OCH HELA FAMILJEN. (Paula vill smaka på choklad påskägg)

   

 • 30 mar 2018 12:23

  Tack det samma Tita! Hoppas du får en skön påskhelg!

Logga in för att skriva en kommentar.