icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2871678
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
8 april 2021 10:32
5

Så långt allt väl

Igår rev jag av ett snabbt styrkepass. Strax över 30 minuter men då gjorde jag inte mina vanliga lågreppare, tunga vikter och få repetitioner. Nej, den här gången körde jag låg vikt och många repetitioner på samma tid, och det betydde att jag fick hålla ett högt tempo hela vägen.

Omväxling förnöjer heter det ju. Träningsvärken kom som ett brev på posten förstås. Som om jag inte var öm i armarna förut. Jag var helt beredd på att vikten skulle stiga idag, så jag är nöjd att jag gick ner ett hekto ändå. 

Jag blev lite nyfiken på hur kurvan i sin helhet skulle se ut, jag har ju lagt in mars och april var och en för sig, men nyfiken som jag är måste jag ju göra en där jag ser hela kruvan också.

21873370-b1d3-47b9-82fd-0d2a8a02485e.png

Det som får vikten att variera mest är träningen, jag kan se när jag jämför vikttopparna med träningsdagboken att det är tunga träningspass som påverkar. 

Det är ingen idé däremot att göra samma översikt för fettprocenten, det går så sakta där att det inte ser ut att hända någonting i jämförelse. Det skulle bara bli deprimerande.

Nu vet jag ju att den streckade linjen justerar sig efter det jag för in, det är en prognos bara. Men det ser ju ut som att den gissar att jag ska tappa ett halvkilo i veckan, och jag anar att den utgår från det eftersom jag gjort det hittills. I snitt.

Om vädret och benen vill blir det en runda idag, en långsam jogg för att utforska en ny stig och se om jag inte kan få till en stigrunda till att springa på. Det vore fruktansvärt roligt. Skogen är snällare mot fötter och knän, jag är fortfarande lite väl tung för att löpning egentligen ska vara en bra idé.

Samtidigt är jag sugen.

Väldigt sugen.

Ha en fortsatt bra dag allesammans.

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 8 apr 2021 14:42
  klaraelv

  Nyfiken som alltid, om du kör med låga vikter, kör du till fail då med? eller hur bestämmer du antal repetitioner?

  Kul man ska variera träningen. Men du kanske ska vänta med spring turen i naturen 😀, tills du fått skorna?

 • 8 apr 2021 15:40

  Jag kör tills jag börjar misstänka att jag närmar mig fail, jag stannar gärna ett par reps innan men ibland är jag överoptimist 🤣

  Men den nya tröjan kom ju idag 😂

  3b4d20f4-df7c-407a-9704-bf1dc2557417.jpg

 • 8 apr 2021 15:43
  klaraelv

  Snygg, bra jobbat där. Och bra jobbat att köra till pump med låga vikter, då kan jag tänka mig träninsgvärken från h...

 • 8 apr 2021 19:33

  Jag känner mig klen och trött, fryser och har träningsvärken från sjunde cirkeln i Dantes inferno men annars är allt bra 😁

  Jag ska inte klaga, jag är frisk och min familj mår bra. Jag kan träna och kroppen gör som jag vill, om än motsträvigt och sakta. Det är egentligen inte så illa 😊

 • 8 apr 2021 19:35

  Och det blev en kort terrängrunda, hittade snälla stigar att jogga på 🤫🙂

Logga in för att skriva en kommentar.