icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2682046
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
1 september 2019 16:29
3

Så det nästan värker

Tänk vad fort en vecka går. Det var ju nyss farfar kom, och redan måste han åka. Men han och maken hann i alla fall vara ute på några svamppromenader, varav en av dem helt otroligt framgångsrik. Gott och väl 25 liter kantareller!!

82f24052-ec61-46e6-9c5b-de9ed349f29b.jpg

Två hinkar kantareller, samt allt de kunde uppbringa i pås- och väskväg.

De satt och rensade hela kvällen, medan jag förvällde för brinnande livet. Vi var färdiga halv ett på natten! Det var så skönt att bara få rå om honom lite, det får man inte när han kommer med sin sambo. Hon är trevlig, men hon vill hela tiden göra och se en massa saker. Det blir inte samma sak, och Paula hinner inte riktigt få den egentid med farfar som hon behöver.

Eftersom hon är lite avvaktande i början i umgänget så hinner hon inte tina upp förrän de ska iväg på något, och så börjar det om, och om, och om. Så det var ledsamt att farfar måste åka den här gången. Han och Paula verkade få bra kontakt, hon bubblade och pratade mycket och verkade tycka om honom. Hon tinade upp fortare och fortare, men det blir ju så när man sover i samma hus. Men han har ju sitt hemma i Stockholm, även om han är pensionär så får vi inte lägga rabarber på honom hur länge som helst.

5fa5462e-2b59-4e92-9132-9d93b473c8fd.jpg

Imorgon börjar lilla tösen förskolan, och jag är mer nervös för det än hon och maken tillsammans.

Jag har ägnat dagen åt att märka upp alla hennes grejer som hon ska ha med sig. Extra kläder, skor, strumpor, väskan. Hon har dubbletter (och tripletter) av det mesta, så vi kan lämna en full uppsättning på förskolan och fortfarande ha grejer hemma. Jag är så nervös att det nästan värker.

Det är inte bara jag som köper stora mängder skor, kläder och saker åt detta barn. Hon är älskad av många som inte har bättre för sig än att köpa söta saker och det är jag förstås evigt tacksam för nu laugh

Medan maken, farfar och lilltjejen var ute på äventyr passade jag på att ta en löprunda. Benen var rätt sega efter styrkepasset i fredags, då jag tangerade flera personliga rekord, och det blev inte bättre av att jag sprang vilse så jag hamnade i grannbyn. Jag lirkade mig hem, men det var 26° varmt och vattnet tog slut vid knappa 15km. Sammanlagt sprang jag en bit över 23km.

609dfcb4-0229-49e4-bb0c-85d83338f9b9.jpg

Jag kom hem, men det var på ren viljestyrka sista kilometrarna. Fan heller att jag ringer efter skjuts.

Farten sjönk betänkligt när vätskebristen satte in, så det är inte konstigt att det tog 3,5 timma att komma hem. Jag är mest nöjd att jag kom hem. Alls. Farten kan jag få upp senare, för tillfället är det uthålligheten jag saknar. 

Sen har väl rullstensåsen med saken att göra. Hade jag sprungit rätt hade jag sprungit parallellt med den tills jag kunnat runda "spetsen" på den och sedna följa den tillbaka. Det hade blivit betydligt färre backar än det blev nu, när jag råkade korsa den två gånger.

Men det ger bra träning det med, det känner jag i benen och baken idag. laugh

Tomaterna jag flyttade in i växthuset formligen exploderade förresten. jag trodde inte att de taniga plantorna skulle hinna åstadkomma något av vikt men där hade jag fel. De växer så det knakar och sätter både blommor och tomater för brinnande livet. Maken skaffade en sensor som talar om när det är för torrt så det bara är att springa ner och vattna. Smidigt, och tomaterna älskar det tydligen!

Även chiliplantorna har börjat sätta frukter, till min stora förvåning. Det är förstås jättekul att de växer, jag köpte dem billigt och trodde inte det ksulle bli något med dem men de tog sig och buffade till sig ordentligt! Lite fräsch jord, ett varmt och mysigt växthus och lagom mycket vatten verkar vara modellen. Jag ser ännu mer fram emot nästa odlingssäsong nu! Det kan bli väldigt roligt det här!!

Jag måste se till att fotografera innan hösten kommer in även i växthuset, så jag har en bild att drömma om i vinter.

Ha en fortsatt trevlig söndag allesammans!

 

Gillar

Kommentarer

 • 1 sep 2019 16:49

  Wow, vad mycket kantareller! yes

  Vad duktig du är som orkade springa i den värmen!

  Det går säkert bra för Paula i förskolan, det blir ju spännande och roligt men jag förstår att det är nervöst för dig som mamma.

  Kul med växtligheten! Jag har inga gröna fingrar men jag beundrar er som har det! 

  Ha en trevlig kväll du med! 

  Senast uppdaterad 1 sep 2019 16:50

 • 1 sep 2019 17:00

  Tack Mosel laugh
  Det blir mycket gott av de där svamparna, det kan jag lova. Soppa, stuvning, grytor. Det ser bra ut i frysen heart

  Ja Paula reder sig nog, det ska nog gå bra. Bara jag inte ställer till det och börjar grina, då kanske hon inte vill stanna för att inte göra mamma ledsen. Det är nog det jag är rädd för, lilla grynet så stor nu att hon börjar förskola..!

   

   

 • 2 sep 2019 10:19
  Jessand

  Åh vad härligt med så mycket kantarellersmiley

  Ja förskolestart är alltid lite ångestfyllt tycker jag...men nu var det länge sedan jag behövde genomlida detta...sista barnet på väg ut ur barnomsorgen helt...Men det kommer säkert gå fin fint..smiley

Logga in för att skriva en kommentar.