icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3272578
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
30 december 2018 12:06
4

Så blev 2018 och vad blir det av 2019?

Ja, jag är väl en dag för tidig egentligen men jag tror jag kan gissa ungefär hur morgondagen kommer att se ut. Vikten hinner inte röra sig så väldigt mycket till i morgon, några hekto i bästa fall så jag landar på en slutvikt för året som är några hekto över 77kg. Inte så pjåkigt med tanke på att jag vägde 91 när jag började.

Jag kan inte påstå att jag kämpar, det vore att överdriva. Däremot fokuserar jag på de saker jag vill göra, det som är bra och på goda vanor. Jag kan inte gå omkring och tänka på vikten hela tiden, då blir jag bara fixerad vid mat och därifrån är steget jättekort till att börja kohandla med sig själv, resonera i luddiga resonemang om varför man ska tillåta sig något man inte egentligen behöver och rent av ljuga för sig själv.

Man kan väl säga att jag väljer att lägga min energi på det som är bra, på hälsosamma rutiner och sund planering. Jag planerar in vad jag ska äta i morgon och i övermorgon när vi ätit middag redan och pratar igenom planen med älskling medan vi plockar disken. Det är mycket mindre sannolikt att jag planerar in för mig korkade saker när jag nyss ätit. Det är samma sak med att gå och handla, det gör jag inte hungrig heller. Så det där med kosten har jag koll på, LCHP (Low Carb, High Protein) och 16:8 i kombination fungerar för mig så här långt, viktmålet för 2019 är givetvis 65kg, min trivselvikt.

1450f655-4c95-4982-986c-5c8a08e00753.jpg

Så jag har istället brottats med vad jag ska ha för mål med min träning. I löpningen vet jag vad jag vill så det behöver jag inte tänka så mycket på (milen på 1 timmes lätt löpning och kapacitet att springa marathon närhelst jag känner för det). Styrketräningen däremot har vållat mig huvudbry. Men så kom jag på det:

Jag kan sträva efter att lyfta 1 gånger kroppsvikten i bänk, 1,5 ggr kroppsvikten i knäböj och 2 ggr kroppsvikten i marklyft. Tanken är att kroppsvikten inom 5 månader, inför Stockholm Marathon, ska vara 65kg igen så jag leker med tanken att sätta det som bas, trots att jag inte är där än.

Men målet kan vara det, alltså: 65kg bänkpress, 97,5kg knäböj och 130kg marklyft.

edb06982-bfc0-432e-afb0-409f547876e3.jpg

När detta mål ska nås kan ju vara en flytande sak, men jag vill definitivt ha ett mål att sträva emot. Ungefär som när jag började löpträna, så fort jag gjort min första mara visste jag att jag ville springa en ultra - och inte en kort ultra utan en i mina ögon riktig ultra. En lång en. Det tog flera år, 6 år har jag för mig, innan jag var i sådan form att jag grejade det. Jag kan göra samma sak med styrkan. Sätta ett mål och sträva efter det på lång sikt.

Så målet för 2019 blir att sträva emot de stora viktmålen med styrkan och löpningen.

Nu har jag en grundläggande plan för 2019 också.

Alltid något!

Nu önskar jag er ett gott slut och ett gott nytt! 

b0eb46a8-b780-4b86-aecb-84b7028235d7.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 30 dec 2018 12:23

  Från 91 till 77 kg är starkt jobbat!
  Gott nytt år (i förskott!)

 • 30 dec 2018 12:30

  Tack Eleaor! Detsamma smiley

 • 30 dec 2018 12:50
  gittan52

  Vilket bra resultat för detta år! Stort lycka till med dina planer för 2019!

 • 30 dec 2018 13:22

  Tack gittan52! Jag kan inte klaga 😊

Logga in för att skriva en kommentar.