icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2510703
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
9 maj 2015 19:49
8

Så jättekul!

Idag var jag på en sjukt rolig tävling: Springskytte!

Som Skidskytte fast utan livsfarliga skidor :-)
Det var jätteroligt! Först sprang man en slinga om 800m och därefter sköt man liggande skytte, fyra skjutningar sammanlagt och därefter ett avslutande varv in i mål.

Det var så himla skoj! Om det blir en Springskytteklubb i Stockholm vill jag nog träna med dem. Det var min grej. Jag var bra på att skjuta, och springa kan jag ju. Så sjukt roligt helt enkelt.

På vägen hem, vi valde att gå från Stadion till Sundbyberg. gick vi förbi Klättercentret och jag fick ett akut sug efter att börja klättra igen. Jag frågade i kassan och certifieringen ska vara giltig fortfarande, den gjordes av ett certifierat gym anslutet till Svenska Klätterförbundet så även om gymmet kursat ska förbundets certifiering gälla. Vi har både toppreps- och ledkort men jag skulle nog vilja mjukstarta med lite snäll topprepsklättring och kanske lite bouldering i början för att komma igång lite försiktigt. Man kan inte fortsätta där vi var tidigare, det är så mycket man glömt och så mycket greppstyrka man förlorat. Skaderisken är skyhög.

Men det lockar, det var otroligt roligt och allsidig träning att klättra :-)

Hur jag ska få ihop allt jag vill göra... Det vet jag inte. Jag kanske får välja lite, kanske inte springa de allra längsta loppen så hinner jag med lite annat också? Fast det är ju samtidigt det extrema jag tycker är roligt. Att flytta gränserna, se vad som händer om man försöker lite till.

Å andra sidan är klättring extremt extremt för en som är så höjdrädd som jag.

Tänk om man hade lite mer tid, lite längre veckor, vad bra det skulle vara! Vad mycket man skulle hinna med åtta dagar i veckan. Eller tredagarshelg.

Gillar

Kommentarer

 • 9 maj 2015 20:38

  Massa roliga aktiviteter! :-)

 • 9 maj 2015 20:48

  Ja, det är så lätt att glömma bort allt det andra roliga om man har en idrott man är road av men det vore ju synd, livet är mer än bara löpning :-)

 • 9 maj 2015 22:38
  Krusmor
  3 dagars helg vore underbart :)
 • 9 maj 2015 23:02

  Förstår dig så väl, även om just jag skulle älska att pyssla med skidskytte... 

  Klättringen, lindyn, steppen, tangon, poledansen, ridningen och kickboxningen för att inte tala om vintersporterna  -när?!

 • 10 maj 2015 10:04
  gittan52

  Jag hörde att Springskyttet var uppskattat smiley

  Vi bor vägg-i-vägg med Kenth, som arrangerar det.

 • 10 maj 2015 11:05

  Krusmor, ja då skulle man hinna med lite mer :-)

  Time4Me, ja det är så mycket man vill hinna med men alldeles för lite tid att göra det :-)
  Fast klättringen ska jag nog försöka komma igång med igen, det var väldigt roligt.

  Gittan52, ja det var så bra arrangerat! För att vara första gången verkade han rutinerad och hade ett genomtänkt koncept, allting fungerade strålande. Jag kommer garanterat tillbaka och jag tvekar inte att släpa med mig alla som alls kan röra sig 800m åt gången! Det var så himla skoj! :D

   

 • 10 maj 2015 18:48
  gittan52

  LadyG, det ska jag hälsa honom smiley

  Både han och hans fru var supernöjda över hur bra allt gick och hur nöjda deltagarna var. Han försöker få med mig också, för han ser ju när jag mig ut på mina rundor. Jag har bl.a. skyllt på åldern men det gick inte hem.

  Förra sommaren fick jag testa geväret på hans tomt och det gick suveränt bra. Men då var jag ju utvilad...

 • 10 maj 2015 18:52

  Vad synd att du inte följde med! Det fanns människor från alla åldrar, en underbar blandning och de flesta var motionärer som var nyfikna verkade det som. Jättego' stämning också :-)

  Smart drag att välja 800m på varvet och 50m på straffrundan, det är inte så långt utan att alla klarar av det och skulle man råka missa precis allt blir det ändå inte längre än 5km löpning totalt. Klyftigt uträknat :-)

Logga in för att skriva en kommentar.