icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3125694
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 juni 2011 12:40
5

Så här gör jag!

Nu är jag färdigfunderad. Jag har bestämt mig för att hålla vikten mellan 65 och 70kg, och istället fokusera på löpningen helt och hållet. Några av målen som automatiskt dök upp är 5km på 25 minuter (snitt 5:00 min/km), milen på 55 minuter (snitt 5:30 min/km) och halvmaran på 2 timmar (snitt 5:41 min/km). Just nu ligger jag på 5km 28:13 (snitt 5:39 min/km), 10km 59:48 (snitt 5:59 min/km), 21,1km 2:17:17 (snitt 6:30 min/km) så jag har något att bita i. Öka tempot nästan 40s/km på 5km, 30s/km på milen och hela 1:11 min/km på halvmaran är inget man gör i en handvändning så det är lika bra att jag börjar nu. Jag [KURSIV]vet [/KURSIV]för bövelen redan att jag kan springa långt, jag behöver inte springa [KURSIV]längre och längre sträckor[/KURSIV] hela tiden för att bevisa det. Inte för någon annan än mig själv antagligen. Tänk att jag efter 6 avverkade marathonlopp och 10 ultramarathon (ultramarathon är längre än marathon, vanligtvis 5 mil eller mer)fortfarande kan tvivla på att jag kan springa så långt som ett marathon? Älsklingen blev förstås inte ett dugg förvånad när jag konstaterade att jag redan börjar oroa mig för att jag kanske inte kan springa långt längre. Jag har ju inte sprungit långpass på säkert tre veckor - sen Stockholm Marathon, om man nu kan räkna det som ett långpass (och det kan man väl). - Du tror aldrig att du kan så mycket som du kan, konstaterade han som om det vore en självklarhet. Det kanske stämmer, antagligen stämmer det. För killarna på Bosön tittade på mina siffror och konstaterade att jag kunde springa milen på under timman. Dittils hade jag aldrig varit under 62 minuter och det sa jag men de var helt säkra på sin sak. Begränsningarna sitter i huvudet, inte kapaciteten. Så jag testade, och visst gick det! Blodprovet ljuger inte :-) Därför sätter jag upp de här målen. För att tvinga mig själv att tänka om. Tvinga bort tankarna från mil och kilometrar per vecka. Jag ska försöka tänka fart. [FET]Jag[/FET]. Som nästan alltid springer så att jag har kapacitet kvar, som alltid sparar lite krut. Som alltid har minst en växel kvar på slutet och krafter kvar att le, vinka och se glad ut på slutet av lopp som får andra löpare att grina illa av utmattning. Vilken utmaning..!

Kommentarer

 • 25 jun 2011 15:02
  Bummlan
  Det fixar du! Det är, tror jag, som du säger bara att få huvudet med på det. Och det fixar du, med den förmåga till fokus och jävlaranamma som du har! Nu ska jag ikapp dig på milen (om jag så ska hitta en 10 km lång nedförsbacke :)), springa en mara, sen ska det det bli kapplöpning av :)
 • 25 jun 2011 15:34
  Bummlan, från början satte jag målet att kunna springa 5km, när jag var helt ny och grön. Och sen blev det milen och sen halvmaran etc. Så jag har sprungit km-inriktat så länge jag alls har sprungit, så den här nyordningen är lite läskig, ovan. Men fanken heller att jag ger mig :-) Kunde jag börja kan jag fortsätta :-) Ewa1969, jag bor i Stockholm :-) Jag tycker det är underbart att kunna springa och bara känna att det fungerar. Att jag kan. Fast visst vore det väl roligt om den känslan infann sig i högre fart också? :-)
 • 25 jun 2011 15:23
  Klart du fixar det! Visst är det dumt att man är sin gene största motståndare. Smart sambo du har :) Låter som du beskriver mig! Minus alla dina marathon förståss. Springer dock ca som du och tar oftast inte ut mig. Fick dock göra det då jag sprang milen här om dagen på 58:30. Men jag gillar nog bästa att springa i lagom takt och känna att kroppen klarar det. Mitt mål blir halvmaran i augusti - skulle dock gärna vilja prova NY Marathon någon gång i framtiden. Kan Oprah kan jag... ;) Var bor du LadyG?
 • 25 jun 2011 17:06
  Troxii
  Klart du klarar det!!! :D Jag tror på dig! Kan jag springa 5,5km på 28min kan du springa den på 25min NU utan tvekan! :D
 • 3 jul 2011 17:20
  Tabirimiri
  det kommer u att fixa! =)

Logga in för att skriva en kommentar.