icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2508684
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
17 april 2013 21:57
2

Så glad jag blev

För ett tag sedan mailade jag LRF, upprört och ilsket eftersom jag tyckte att de negligerade mig och andra smartphoneägare som har Windows Phone 8 men som ändå vill engagera oss för svenska bönder. De håller nämligen på att ta fram en app som ska hjälpa oss konsumenter att shoppa svenskt om vi vill det, [KURSIV]Våga fråga - få en bonde på köpet [/KURSIV]kallar de den och initiativet är ju suveränt! Jag föredrar att köpa den svenska produkten i valet mellan två likvärdiga varor, om jag bara vet vilken det är. Men jag har ju en Lumia 920, så jag hörde av mig. De lugnade mig med att de jobbar på saken, och jag tänkte i mitt stilla sinne att "Jaja, den har jag hört förr". Så fick jag ett mail nu ikväll, där det bland annat stod: [KURSIV]"Nu är det snart dags för lanseringen av LRFs stora konsumentsatsning. Från den 23e april kommer hemsidan www.bondepakopet.se att ligga uppe och även appen är då i funktion. Denna vecka testar vi för fullt och gör oss redo. Och du, vi jobbar på windows till version 2.0!"[/KURSIV] Vad glad jag blev, de inte bara kom ihåg att jag ville ha appen jag med utan de mindes att jag (trots min ilska ton) tycker att LRF gör ett kanonjobb och engagerar mig om jag bara kan! Det är viktigt för mig att veta att jag stödjer svenska bönder med mitt köp, maten får kosta lite mer om det krävs bara jag vet var den kommer ifrån. Så www.bondepakopet.se kommer jag att hålla ögonen på och när sen Windowsappen kommer tänker jag definitivt skaffa den! Fast ni som har Android eller iPhone kan förstås skaffa den redan nästa vecka :-) Mer om satsningen: [LANK]http://www.lrf.se/medlem/politikpaverkan/aktuella-fragor/bonde-pa-kopet/[/LANK] Länk till bondehyllan: [LANK]http://www.bondepakopet.se/[/LANK]

Kommentarer

  • 17 apr 2013 22:15
    Trevligt. Jag försöker inte bara köpa svenskt utan när möjlighet finns satsar jag lokalt.. tex emåmejeriets produkter som ligger dryga 11 mil bort och vi har champinjonodlare och morotsodlare relativt lokalt... Sen får man ju nästan kalla Guldfågeln lokalt, Ölandsföretag som det är :D
  • 17 apr 2013 22:22
    Glöm inte Gotlandsmorötter, Stigtomta Struts (när jag hittar dem, det är inte helt lätt om man inte åker till Stigtomta dvs) och bondens marknad :-) Det känns bättre att köpa svenskt, lokal mat efter säsong. Visst, vissa saker köper jag utan att veta ursprunget men jag försöker undvika det om jag kan. Vissa produkter köper jag inte, t ex danskt griskött eller holländska grönsaker. Jag håller inte med om danskarnas syn på djurhållning och tycker holländare tillåter för mycket bekämpningsmedel. Jag vägrar befatta mig med pangasuis på grund av miljöförstöringen odlingarna orsakar och jag väljer alltid bort jätteräkorna. Tänker mig att om alla gör det de kan, om än aldrig så lite, så blir det en enorm snöbollseffekt. Då kan vi, tillsammans, göra skillnad.

Logga in för att skriva en kommentar.