icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2269129
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 maj 2013 14:27
3

Rubrikjakt

Nu jagar tidningarna rubriker igen, "LCHF gör dig sömnig" (igen?) basunerar SvD ut under Mat och Vin. De vill förstås att man ska prenumerera för att få läsa hela artikeln, men eftersom de själva bara rippat nyheten från Science Daily kan jag meddela att undersökningen är ganska larvig. I 4 dagar övervakas 31 normalviktiga personer och sen kommer de fram till att man blir sömnigare av LCHF? Nu äter jag inte högfettskost eftersom jag mår dåligt av det men om inte minst 50% av alla på MD är lögnhalsar så finns det gott om personer som lever på högfettskost utan att vara allmänfarliga, sömniga och slöa? Alternativet skulle vara att varenda en av LCHF-följarna i smyg moffar kolisar, och det tror jag inte på. Vilket gör att det enda alternativet som återstår är att de gjorde en för kort studie för att den ska vara relevant. De kunde ha valt människor som redan vant sig vig högfettskost också, men det kanske de aldrig tänkte på...

Källa: http://www.sciencedaily.com/releases/2013/05/130507164632.htm

Kommentarer

 • 15 maj 2013 15:07
  Blendy04
  Ha ha ha...alltid lika roligt att läsa vad tidningarna hittar på för att få läsare, för att skapa rubrik. Jag har ätit LCHFsen mars 2011 och inte blir jag sömnig av.
 • 15 maj 2013 16:22
  Alltid lurar de nån :-)
 • 15 maj 2013 16:37
  Hahaha, precis tvärt om för mig. Aldrig matkoma längre :).

Logga in för att skriva en kommentar.