icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2169225
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
14 juli 2016 10:05
2

Riktigt bra

Igår gav jag mig ut på en långsam, lång löpning. Det gick ganska tungt och jag hade lite svårt att komma på varför. Det var nu som först som jag kom på det; jag ligger ju på underskott. Det är klart träningen går segare då!

Vågen visade besked också, ytterligare -0,5 sedan igår och -1,3kg sedan i tisdags så nu är jag nere på 71,3kg.

Igår kom den fina kompassen jag beställde, en liten smidig sak som passar i mina små händer. Jag är rättt sugen på att testa den, måste jag erkänna. Men var sak har sin tid, idag har jag förhoppningsvis andra planer så den karamellen får jag suga på lite till.

Bild: Silva Trail Run, förhoppningsvis håller den kursen åt mig i skogen.

Ett steg i taget kommer jag tillbaka, med samma envishet som alltid. Jag blir extra peppad att bita ihop och köra på när jag ser att det faktiskt händer saker. Missförstå mig rätt, med köra på menar jag inte 'öka takten' eller 'träna hårdare' utan bara mer disciplinerat, striktare efter reglerna som jag vet fungerar.

Periodisk fasta 13-21, allt är tillåtet men jag undviker gärna vitt bröd, ris och pasta till förmån för fullkornsvarianterna och jag försöker äta mycket grönsaker och frukt. Under viktnedgången försöker jag äta mer protein än vanligt för att skydda muskelmassan. Tränar på lägre intensitet, men lite längre för att minska skaderisken.

Ska man skala av allt kringsnack är det egentligen frågan om att 1: ät regelbundet 2) nyttigt och 3) rör på dig.

Så lätt, och så svårt, är det.

 

Gillar

Kommentarer

  • 14 jul 2016 10:12

    Vad duktig du är som kör dicsiplinerat! 

    Jag joggade också igår, och upplevde också att det var extra tungt. Pulsen låg på samma nivå som tidigare i genomsnitt, men tiden blev flera minuter sämre på fem kilometer. Eftersom jag började med LCHF i tisdags så spelar nog avgiftningen av socker en stor roll för mig. 

  • 14 jul 2016 10:21

    Det blir bättre med tiden, det är mest i början som det tar emot att träna på underskott. Kroppen har ju sina glykogendepåer som ska fyllas på, jag misstänker att det tar ett tag innan kroppen fattat att det är fettet som måste gå åt eftersom det går åt mer energi än vi äter och depåerna måste fyllas på.

Logga in för att skriva en kommentar.