icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2169212
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
20 juli 2016 11:04
4

Rejält ras

Jag sa ju att det kändes som att det fanns mer att tappa redan förra veckan. Att det skulle finnas mer att tappa, ganska lätt till och med, kändes i kroppen på någotvis. Idag kom raset med besked, hela -1,2kg så 70,7kg stannade vågen på.


Bild: Här har man ju svettats lite.

Innan jag gav mig ut igår stod jag i hallen och gäspade, och var nära att strunta i alltihopa. Det var ren tjurskallighet som fick ut mig, jag måste ju försöka i alla fall. Med det i bakhuvudet begriper jag inte alls varför det gick så bra, jag har inte kört så här jämna eller fina intervaller på mycket länge. Inte nog med att det gick fort för att vara jag, det gick jämnfort också. Inte så att intervallerna började lite segt och accelererade mot slutet, inte heller avstannande för att man gått ut för hårt utan jämn och hög fart från början till slut.

Riktigt vad jag ska göra idag är jag osäker på, det håller redan på att bli varmt ute och jag är lite seg efter den lyckade gårdagen. Jag ska fundera på vad jag är sugen på och om det är rimligt att vara sugen på en sväng runt Brunnsviken, en nätt runda på nära 25km eller om jag kan hitta något annat att vara sugen på.

Älskling kom hem med mer blomkål igår, fast den här gången bara struntade jag i att trassla med den och glupade i mig den rå. Det är vansinnigt gott, grönsakshandlaren på torget har späda fina huvuden med mycket smak. Undrar om det är svårt att odla blomkål, och kan man göra det på en balkong? ;)

När jag läser om vilka livsmedel som kan göra en mage ledsen blir jag mer och mer övertygad om att min mage egentligen är fruktansvärt väluppfostrad, eftersom jag äter kopiösa mängder kålväxter (blomkål, broccoli, brysselkål, blomkål), lök (i princip alla sorter), baljväxter (ärtor, bönor) och frukt. Om jag läser på vad vissa dietister tycker man ska undvika om man lider av orolig mage är det som att läsa min inköpslista.

Fruktos
Undvik: Äpple, päron, vattenmelon, fruktjuice, torkad frukt, honung.

Laktos
Undvik: Mjölk från ko, get och får.

Vissa fibersorter (oligosackarider)
Undvik: Kål, ärter, bönor, linser, broccoli, lök, vitlök, vete, råg och korn.

Xylitol och sorbitol (sockeralkoholer)
Undvik: Tuggummi och halstabletter med xylitol och sorbitol. Blomkål, sockerärter och avokado.

Det är ju nästan komiskt faktiskt, den där uppräkningen skulle kunna vara som hämtad från min inköpslista. Tack och lov har min mage uppfört sig exemplariskt sedan jag kom igång med träningen och begränsade mitt fettintag lite, så jag har inte behövt omsätta några större planer i verket. Det verkar helt enkelt som att min mage är lyckligast om jag rör mig, mycket, och använder sådant som olivolja och rapsolja men inte mycket smör, grädde eller fullfeta produkter.

Det är ju ganska skönt att veta faktiskt.

Vad säger ni som har en dokumenterat bråkig mage eller kan mycket om magar? Är den där listan något att ha, eller är det fria fantasier?

Gillar

Kommentarer

 • 20 jul 2016 17:10

  Ja, det stämmer nog att dessa livsmedel orsakar gasbildning - men jag tror att man kan vänja sig. Äter själv massor av lök och kål och bönor och ibland känner jag av det med oftast inte. Det jag får ont i magen av är aspartam. En kompis som sattes på diet pga IBS fick knappt äta eller dricka nåt - inte ens te. En superbra bantningsmetod för hon rasade i vikt men trist frown

  Grattis till viktraset - jag längtar efter när jag själv kan tala om att jag väger kring 70 kglaugh

 • 20 jul 2016 18:24
  Bella50

  Vad duktig du är ! Grattis 👍🏆

 • 20 jul 2016 18:48

  Härligt med ett så fint ras! laugh

 • 20 jul 2016 21:24

  Tack Kalluna! Det finns ju roligare sätt än att gå ner på helt klart, ush så jobbigt! Jag vill ju gärna ner i vikt, men kontrollerat och på mina villkor. Ska undersöka om det kan vara aspartam som spökar nästa gång jag får besvär, det skulle kunna vara det kanske!

  chris48, ja det är nog en ganska bred lista för att få med så många magar som möjligt kanske. Jag tyckte det var så märkligt bara att de fått med så mycket av det jag tycker om och köper, lägg till fisk, kyckling och räkor så har du majoriteten av det vi äter här hemma. Så jag kanske inte har så känslig mage ändå, det kan vara något specifikt magen reagerar på, något jag inte tänkt på än.

  Tack Bella50 och utter, det är skönt när man har rätt, när man tolkat kroppens signaler rätt :D

Logga in för att skriva en kommentar.