icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2469036
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
14 november 2014 10:36
4

Rejält nöjd

Fördelningen mellan de olika makronutrienterna den senaste veckan har varit så gott som mitt i prick. Staplarna har blivit fina, och även om de inte alla dagar nått upp till RDI så ser jag att över längre tid så gör de det. Alla utom E-vitamin, men lite extra rapsolja i matlagningen löser det ganska enkelt.

Jag för inte in kaffe eller vatten, det tillför ändå så lite att det är mer besvär än till nytta att mata in det. Kaffets effekt på kroppen forskas det ivrigt om, vissa påstår att det hämmar järnupptaget (har aldrig Blodcentralen sagt något om) och andra att det är negativt för zinkupptaget. Om det tvistar de lärde, och jag kan inte påstå att det bekymrar mig. Staplarna för zink och järn är höga och fina, om allt inte tas upp är det antagligen ingen katastrof.

Småkatterna är nu så tama att vi får bära dem, inte bara hålla i dem korta stunder. Det gäller att vara lyhörd dock, och sätta ner dem när de vill för de tvekar inte att ta till klorna. Mimmi är lite småsur, hon tycker att hon fått för lite uppmärksamhet på sistone men hon är alltid välkommen på mitt skrivbord när jag skriver och jag har alltid ett knä till henne. Jag får påminna henne om det, verkar det som. Tidigare kom hon självmant, men jag får väl hämta henne och visa att jag är kvar.

Vi får borsta småkatterna, men nästan bara när den stora katten är med och föregår med gott exempel. Det är som att de inte törs låta sig bli borstade om de inte ser att den stora katten älskar det och kurrar högt. De borde lärt sig vid det här laget kan man tycka, men borsten är lite läskig. Även den mindre vi skaffade, stor katt stor borste ergo små katter liten borste.

Det ska bli trevligt att ge sig ut och springa idag, jag har träningsvärk men av den måttliga sorten. Förra veckan vid den här tiden, två dagar efter benpasset, kunde jag knappt gå rak än mindre tänka på löpning.

Så stor skillnad är det för mig mellan "normala mängder protein" och "massor av protein", så ni förstår min lycka! Jag hade nästan gett upp hoppet om att någonsin kunna träna så hårt jag vill utan att få skamligt ont efteråt.

Och nu ska jag ut och springa terräng, 15km två dagar efter ett benpass! Ja jävlar, det är så himla kul!!!

Jag hoppas ni får en lika härlig inledning på helgen som jag!

Gillar

Kommentarer

 • 14 nov 2014 10:42

  Åh, vilken härlig positiv känsla! Blir så glad när jag läser! :-) 

 • 14 nov 2014 11:12

  Verkligen hela texten var sprittande jag blev glad då jag läste. Har en bra löpardag!

 • 14 nov 2014 15:50
  gittan52

  Vad vore vi utan dessa härliga grafer wink

  Så nyttigt att emellanåt se över intaget på en lite längre period och se om något behöver justeras.

  Först reagerade jag på att du var nöjd fast cirkeldiagrammen inte stämde så bra,men nu förstår jag att det ju inte går att lägga in den variant du har som önskad energifördelning.

 • 14 nov 2014 15:57

  Precis, högproteinkost finns ju inte så jag valde slv i brist på bättre :-)

   

Logga in för att skriva en kommentar.