icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2911662
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
18 augusti 2015 12:08
2

Reflektion i all hast

Jag tror ingen hade sagt något eller tänkt att jag var lat om jag hade avstått löpningen igår. Trots allt skulle jag ju vara hos naprapaten strax innan, det var inte säkert att jag skulle hinna och allt sånt. Det fanns gott om bra ursäkter för att inte springa, och hade naprapaten sagt något annat hade jag inte sprungit. Jag är inte dum på det viset. Dessutom finns det saker hemma att göra, så jag hade lätt kunnat fylla tiden med annat om jag hade velat.

Men där har vi de magiska orden, om jag hade velat.

Istället fick jag med mig träningskläderna till naprapaten, ifall jag skulle få klartecken. Jag kollade upp resväg, tider och planerade utifall att, så jag skulle kunna hinna om jag fick. Det visade sig att jag hann med god marginal, tack vare god planering och lite tur med tunnelbanan och med trängseln (frånvaron av densamma).

Det slog mig att det handlar om prioriteringar och val, hela tiden. Löpningen är viktig för mig, jag prioriterar den högt. Mitt dygn är också 24 timmar, jag har också mycket annat jag vill hinna med och en hel skrälldus saker som måste göras vare sig jag vill det eller ej. Men träningen är så högt prioriterad att jag för det mesta lyckas hitta tid, även om det ibland blir riktigt sent på kvällen eller, mer sällan, riktigt tidigt på morgonen.

Det som inte är så viktigt för mig är TV:n, jag spenderar så lite tid framför den att jag inte har koll alls på vad som går, vad som är populärt eller vilka serier som är "inne" nu. Jag har hört talas om några, som morden i midsummer men det är mest tack vare alla skämt som går, jag har aldrig sett serien.

Jag läser tyvärr väldigt mycker färre böcker nu för tiden också, däremot har jag funderat på om man kan lyssna på böcker medan man springer. Risken finns att jag tappar koncentrationen och slutar lyssna, då kanske jag tappar bort mig i storyn. Men jag borde kanske testa åtminstone? För jag är förtjust i att kombinera saker, göra två flugor på smällen samtidigt. :-)

Jag ska fundera mer på saken, men jag tror det är viktigt att man tänker efter vad man lägger mest tid på. Är det på de där sakerna man vill göra, eller sjunker man ner i soffan av gammal vana? Om soffan verkligen är där man vill vara må de vara hänt, men jag vet att många har fler drömmar och idéer än så.

Ibland är soffan rätt ställe att vara på också, jag menar inte att vi alla ska bränna våra soffor och aldrig mer sätta oss bekvämt och halvsåsa. Det ska absolut finnas tid för det också, men som med allt i måtta och med moderation.

Det jag funderar på är hur mycket man närmar sig sina drömmar, vilka de än är, därifrån.

 

Gillar

Kommentarer

 • 18 aug 2015 12:37

  Jag prioriterar också träning framför andra saker. Jag får ofta långa förklaringar till varför arbetskamrater inte hinner träna. För min del försöker jag att tala om vilka fördelar jag har fått genom att träna i mitt arbete. Jag vet att det i alla fall kan sätta frön i mina arbetskamrater. De är imponerade över min utveckling och jag vet att tanken kan föddas även i de att de också kan.

  Nyligt var det en vikarie som ville att jag skulle instruera henne hur man använder de träningsredskap vi har på jobbet. Det gjorde jag gärna. Den tjejen har kommit igång med träning och ingen är gladare än jag över det. Kan jag påverka en att förändra sitt liv så är det ett plus.

  Kram och Lycka Till!

 • 18 aug 2015 15:02

  Vad roligt att kunna inspirera och vara till hjälp när någon vill satsa! Bättre beröm finns ju inte, då syns det ju utåt att du gjort något rätt eftersom de frågar och är intresserade av det du gjort! Det är viktigt det du gör, att fungera som inspiratör och visa att det går visst att hinna med. Fortsätt med det!

  Kram, och lycka till du också!

Logga in för att skriva en kommentar.