icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2468187
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
21 juli 2016 12:50
2

Rätt okej ändå

Det blev inget mer ras tyvärr, det hade ju suttit fint annars efter gårdagens utflykter runt stora delar av Stockholm men det blev å andra sidan inga katastrofer heller. Det var med en viss belåtenhet jag kunde konstatera att jag faktiskt bara gått upp ett enda hekto, trots att jag har ganska rejäl träningsvärk av vår långa promenad! Fast det var jättemysigt, och vi köpte varsin låda jordgubbar från Öland på vägen och gick och smaskade på. Vilken färdkost heart

Jag ville visa spåren i Grimstaskogarna och dit är det en ganska lång promenad, och sen när man väl är där vill man ju gå lite också i skogen och njuta en stund. Det var nog där jag drog på mig träningsvärken i baken för det är rejält kuperat i Grimsta. Det hade jag glömt, jag bara mindes hur fina skogarna är.

Alla skogar häromkring som jag tycker är vackrast är naturreservat, det är märkligt. I naturreservat får de väl inte så mycket som flytta en pinne, så det borde ju tvärt om vara hemskt att gå i såna skogar. Men det är stora fina träd, lingon- och blåbärsris, mosstäckta kullar och något nästan Bauerskt över stämningen. Staden är väldigt långt borta.

Jag gnetar på med vikten, och hoppas att nästa skutt är ett rejält skutt neråt. Hoppas kan man ju, även om det i verkligheten kanske mer blir frågan om en stillsam glidning nedåt. Det enda man kan göra är sköta kosten, vilan och motionen så får kroppen anpassa sig i sin egen takt.

Endera dagen ska jag lära mig göra Phad Thai, har jag bestämt mig för. Gärna så nära autentisk som möjligt förstås, det är ju kul om det inte är en allt för sveniskifierad version. Fast lite personlig prägel måste man få sätta på maten också, så det är en fin balansgång det där. Svävar man ut lagom mycket blir det fantastiskt, men är man för påhittig kan det bli helt konstigt eller fel. Det kanske inte är så konstigt att jag tycker om matlagning egentligen, det är lite som att få vara Hemlige Arne i laboratoriet med alla mystiska flaskor och grejer :D :D :D

Hade jag inte snubblat in på journalistisken hade jag definitivt blivit kock, det är jättekul. Fast nu är jag nog lite för gammal för att sadla om, så något annat än hobbykock blir jag aldrig :-)
Men det är gott nog för mig :-)

 

Gillar

Kommentarer

  • 21 jul 2016 17:37

    Åh, mums - phad thai som är så gott! 😍

  • 21 jul 2016 17:39

    Ja exakt :D
    Det måste ju gå att göra själv :D

Logga in för att skriva en kommentar.