icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2469990
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
9 september 2016 11:11
2

Pysseldag

Intensiv dag, gårdagen. Hemsidan har fått sig en rejäl uppsträckning, vi har över 350  recept nu och jag går igenom dem med jämna mellanrum. Alltid hittar man något, en glömd tagg eller ett stavfel.

3f7a6ad8-e8dc-47b5-ae2e-3e614cb72c22.jpg

Älsklingen har gjort en ny sorts kola, en helt bisarrt god kola som till och med jag tycker om! Det är definitivt ingen dietmat, tänk gräddkola men med smak av rönnbär! Man måste inte vänta tills frosten nyper rönnbären, det går att nypa dem själv i frysen.

Det är ett rent mirakel att jag inte börjat gå upp i vikt faktiskt men jag håller mig stabil. så fort jag inte koncentrerar mig på att gå ner i vikt. Till saken hör att jag inte hunnit eller velat träna som vanligt, jag springer en halvmara imorgon och vill vara fräsch i benen. Har ni vägarna förbi centrala Stockholm kanske ni vill heja lite?

79d20cea-bebc-4c53-90eb-dd1225253fab.jpg

Fyllda kycklingbröst är en sak som jag verkligen tycker om också, och jag har börjat inse att det inte måste vara jättetrassligt att åstadkomma. Har man inga tillräckling tjocka och fina bröst att göra en djup skåra i och fylla med godsaker kan man alltid putsa dem tunnare och rulla böstet runt fyllningen. Det ska ju ändå fixeras och tätas med bacon, som synes på bilden så pyser osten ut förr eller senare och då vet man att kycklingen är varm rakt igenom.

Ibland har jag inte haft färskost hemma, men väl ädelost och det är en höjdare av rang! Det skulle jag kunna äta mycket och länge. En krämig och god St Agur i mitten av ett kycklingbröst omgiven av riktigt rökig bacon, blir det ost över gör jag en ostsås till klyftpotatisen eller gratängen. Sen är lyckan komplett.

Efter den här helgen, med halvmaran på lördag och idrottens dag i Hagaparken på söndag, tänker jag starta om lite. Äldsta dottern är anmäld till Stockholm Marathon och om jag vill hänga med och lotsa henne runt är det säkrast att jag sätter fart, hon gjorde Tjejmilen på 66 minuter och är tjugo år yngre än mig. Ett tag till kan jag, med rutin, självkännedom och erfarenhet, hålla henne stången men jag vet att hon kommer att passera mig i snabbhet snart. Är jag vrickad som känner mig lite mallig för det?

Jag längtar fortfarande tillbaka till Klättercentret. Styrketräningen ska jag absolut ta upp igen efter den här helgen, jag har inga fler tävlingar det här året så jag är fri som fågeln att skaffa mig så mycket träningsvärk jag kan hantera och lite till laugh

Vem vet, det kanske börjar hända saker med vikten igen när jag återupptag styrketräningen. Just nu står det stilla på 68,9 och har gjort i flera dagar. Med tanke på hur mycket tid jag spenderat på receptsidan på sistone är det en nåd att vara tacksam för.

 

Gillar

Kommentarer

 • 9 sep 2016 12:34
  Bella50

  Det är så roligt att läsa dina inlägg. 👍

  Men kola...😬 Kan du låta bli ?skulle inte jag kunna...och då pratar jag inte bara EN kola...

  Var du stolt och mallig över tjejen. 

  Senast uppdaterad 9 sep 2016 12:36

 • 9 sep 2016 12:44

  Åååh du jag kan inte låta bli kolorna!! Det är ju det som är problemet laugh

  Men vi gjorde inte så många som tur är, så jag blir lite snål också, jag vill ju inte ta slut på det goda allt för snabbt  laugh

  Jag mallar mig för fullt, jag är så glad att hon hittat rätt äntligen! Men det tog flera års lite halvhjärtad träning, och velande fram och tillbaka innan allt föll på plats. Plötsligt bara började det fungera. Jag vet inte riktigt vad hon ändrade eller gjorde, men jag är väldigt stolt över att hon höll ut och inte gav sig. Det hade ju varit så lätt att ge upp!

   

Logga in för att skriva en kommentar.