icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5233964
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 mars 2022 13:00
6

Pyssel och spring

Det fanns en stafett-tävling som heter "Outrun the sun", där två lag ställde upp emot varandra och mot solen själv.

Målet är att hinna ett varv runt Mont Blanc, 152km (9450 höjdmeter) starten gick vid soluppgången och målrepet drogs vid solnedgången. Med tanke på terrängen var de 15 timmar och 41 minutrarna de hade på sig inte så mycket, det ena laget var bara 4 löpare och det andra 7, inget av lagen var nybörjare heller utan rutinerade bergslöpare. Hur det gick kan man läsa om i länken, det är en berättelse i sig.

Jag skapade min egen Outrun the sun genom att åka iväg och springa hem. Kommer jag hem före solens nedgång? Inte denna gången, jag räknade fel, och glömde att jag skulle över en rullstensås som stal en del tid men det gick bra i övrigt. 17km fick jag ihop.

7c5c1d8a-e5c4-49d7-b714-fc6bc62eb6ed.jpg

Bild: Vårvattenbäck porlade så vackert så, och solen lyste blekt. Än hade jag gott om tid på mig.

Jag försökte hålla jämn fart, inte skena på för hårt i början för då blir man så trött på slutet och det verkade fungera för jag kunde prata i telefon samtidigt. Då springer man lagom fort. Det är det som kallas pratfart.

För ett par månader sedan var jag i så dålig kondition att jag inte hade någon fart som kunde kallas pratfart, jag blev andfådd bara av att springa alls, så det går framåt.

Men så sakta det går.

0448e6a4-b828-45b7-98cf-8b14442d201a.jpg

Bild: Solen börjar gå ner över trädtopparna och jag börjar ana att tiden rinner ut.

Där den sista bilden är tagen är det gott och väl 6km kvar och även om det snart går upp på asfalten så är det för långt, det började jag inse när jag tog bilden. Solen hann gå ner innan jag var hemma den här gången, men jag gav den en bra fight och jag fick ett bra löppass på kuppen. 2h 22 minuter behövde jag. 

Nästa gång vinner jag över solen.

Man kan ju göra det lättare för sig, starta tidigare helt enkelt, men vad är glädjen i det? Det är ju som att fuska i patiens. Den enda man lurar är sig själv.

2a15b37a-bba0-4636-aec4-ded68bb5c7ab.jpg

Bild: Kursledaren är uppflugen i äppelträden och visar hur man beskär träd.

Vi gick en kurs i trädbeskräning i helgen, mycket givande och givetvis rök vi på vårat eget med såg och sax. Nu ser det lite tufsigt ut men det var bättre sa ledaren att beskära än att inte beskära. Det enda som var fel var att inte göra något alls.

Så under JAS-perioden tänkte vi ge oss på plommonträdet hemma och öva lite på det, sedan hjälper vi pappa med hans träd. Han pekade ut monstret i trädgården när jag berättade om kursen och sa, "Där har ni ju ett projekt då" och det är så nära att be om hjälp han kommer. Jag lovade att vi skulle öva på lite andra träd först och sedan kommer vi.

Man kanske skulle gå en kurs i biodling och sätta upp en kupa någonstans? Egen honung, pollinatörer och husdjur i ett? Undrar om det är svårt?

Sköt om er och ha en fantastisk vecka allesammans!

 

Gillar

Kommentarer

 • 28 mars 2022 13:30
  Tita

  Det är så välgörande att läsa dina inlägg! Du sprudlar av energi och gör mycket som är roligt och klokt. Nu ska jag faktiskt kolla upp om det finns nån som har en sån kurs här i våra trakter! Våra fruktträd ser inte roliga ut!! Nån måste göra ngt nuuu.... annars kan vi jämna dem med marken, de ger snart ingen skörd!

  Rolig ide att springa ett lopp med solen! Bra jobbat!

  Senast uppdaterad 28 mars 2022 13:31

 • 28 mars 2022 15:03

  Vad roligt att höra Tita! Det var inte så himla svårt faktiskt, det var en väldigt bra ledare vi hade som satte saxar och sågar i händerna på oss och uppmuntrade oss att försöka. Alla grenar som pekade uppåt klippte vi bort, och redan det gjorde ju enorm skillnad. Då såg man ju att det var ett fruktträd igen laugh

  Fick lära mig att om man klipper nu på vårvintern är det lättare att se vad man ska göra, men då uppmuntrar man trädets tillväxt. Det är svårare att se i JAS-perioden, men i gengäld växer det inte lika våldsamt nästa år. Så lite nu och lite i sommar kan ju vara en idé om man är osäker, och inte vill ta allt på en gång? Så gjorde vi med vårt gamla äppelträd, det grövsta nu och finliret i sommar.

   

 • 28 mars 2022 21:02
  Bella50

  Hejar på dig inför framtida lopp. Grattis.

 • 29 mars 2022 03:18

  Tack Bella50 laugh

 • 30 mars 2022 07:01
  MAS63

  Härliga vyer under din spring-runda. Jag skulle ha svårt att hålla tiden då jag skulle stanna och beskåda naturens skönhet hela tiden..... Nästa gång eller sedan följande gång segrar du över solen yes

 • 30 mars 2022 10:09

  Tack MAS63, jag förlorade nog en hel del tid på att stanna och fotografera ja laugh Det fanns ju blommor och kossor med kalvar, vårbäckar... det är väldigt vackert ute nu! 

Logga in för att skriva en kommentar.