icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2970180
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
27 april 2011 17:01
16

Progressivt pass - eller spring som en kenyan

Idag körde jag ett kortare, men ganska tufft pass. Man börjar i ett lagom tempo, och sen försöker man öka tempot sakta men säkert tills man springer riktigt fort. Det är svårare än det låter :-) Så här blev det för mig idag i alla fall: 1km 6:24/km 2km 6:13/km 3km 6:11/km 4km 6:05/km 5km 5:33/km 6km 6:50/km Nerjogg 7km 6:51/km De nya skorna fungerar bra, jag snörade dem lite väl hårt. Ovana, får man förmoda. Vi ska nog bli vänner, New Balance 1080 och jag. Pumorna har jag pensionerat. Nerjoggen är extra viktig efter ett sånt här pass eftersom man samlar på sig en massa slaggprodukter i musklerna som man vill skölja bort först innan man stannar. Det är rätt skönt att avsluta med lite lugn jogg, tuffa runt i vårsolen och filosofera lite.

Kommentarer

 • 27 apr 2011 18:03
  O där dog jag da!! men säkert skönt för dig))))
 • 27 apr 2011 18:15
  Bummlan
  Ja, långt kvar till kenyanstatus har man. Här hinner det sannolikt inte samlas några slaggprodukter. Men jag SKA DIT!!! Vansinnigt imponerande och inspirerande LadyG, med tanke på att jag vet att du sprang som jag gör nu för några år sen :) Eller?
 • 27 apr 2011 18:29
  jaropi, det var kanonskönt att jogga ner sen. Jag kände mig riktigt mysig i musklerna :-) Bummlan, visst har du så rätt både i att du kommer att komma dit och hur jag sprang för några år sen :-) Min första hela mil sprang jag den 18 maj 2007 och det tog 80 minuter och några sekunder, på löpband höll jag mig :-)
 • 27 apr 2011 18:35
  Bummlan
  Och idag sprang/gick jag en dryg mil med uppförsbackar och hela konkarongen på 79 :) Jabba, nu blev jag glad! Nu har jag framtidstro :) Tack LadyG att jag får snylta på dina framgångar och inspireras av dig. Längtar till den dag då jag förhoppningsvis kan återgälda lite!!! Pepp och KRAM!
 • 27 apr 2011 18:42
  Det är ju kanon! Det är mycket tuffare att springa i verkligheten än på band, tycker jag. Roligare också förvisso :-) Du är till hjälp redan nu genom din blotta existens, när jag springer och det blir tungt så tänker jag på er och att jag ju inte gärna kan vika ner mig när jag försöker peppa er att kämpa. :-)
 • 27 apr 2011 18:47
  Bummlan
  XD Du är hare och vi är piskorna :) Men det ligger nåt i det. Och jag tänker att jag kan ju inte ge upp nu när jag fått så mycket stöd och pepp och råd och kloka ord. Och fin vän :) Ja du har helt rätt, tyngre, men roligare i verkligheten. Och jag upptäcker saker hos mig själv, mest i steget, inte så djupt filosofiskt, jag är vansinnigt fokuserad. Jag springer lätt framåtböjd - vilket jag försöker åtgärda. Jag skjuter mer ifrån än ... vad ska jag säga? Håvar in steget genom att skjuta fram foten. Fattar du? Det finns säkert nåt namn för det. När jag kommer ihå och får till det med rak rygg och håva in steget och kommer ihåg att andas så går det riktigt bra :)
 • 27 apr 2011 19:01
  Vi är båda både harar och piskor i så fall :-) Visst är det häftigt att man kan hitta goda vänner så där lite helt apropå? :-) Stolt hållning och låta rumpan jobba brukar fungera bra :-) Jag tror jag förstår hur du menar, du förlänger löpsteget bakåt utan att kasta fram fötterna framför dig?
 • 27 apr 2011 19:08
  Vilka brudar att peppa varandra,, mitt första intryck av Lady Huff Bli inte arg nu Lady var att du var en riktig träningsidiot inte illa ment men just att du är där me allt o inget,,jag var inte tränad just då o drog öronen åt mig innan man ser vilken sköning du är)))))
 • 27 apr 2011 19:11
  Bummlan
  Ja, helt rätt tolkning LadyG!!! Kul att vi är harar och piskor ihop. Och ja, märkligt hur man får vänner så där bara. Internet är underbart! Jag var lite rädd för dig, LadyG, i början. Du var så jäkla saklig och påläst och välformulerad. Och det är du ju. Också! Sen började köttkriget, då såg jag humorn också. Och blev stormförtjust! Sköning var ordet!
 • 27 apr 2011 19:16
  Troxii
  Såg ju fint ut, som alltid :)
 • 27 apr 2011 19:37
  Ingen fara jaropi, jag tror jag kan vara lite nördig ibland och inte så lite träningstokig faktiskt så helt fel ute är du inte :-) *fniss* Köttkriget :-) Fast rädd för mig? Jag som är tre äpplen hög och helt ofarlig? :-)
 • 27 apr 2011 19:40
  Bummlan
  Fast det visste ju inte jag då ;) Och det är inte storleken som är farlig, det är hjärnan och tungan. Din rara hjärna och rara tunga :D
 • 27 apr 2011 19:47
  Glöm inte karatesparkarna också Bummlan, de är FARLIGA! Hon hotade ju mig med ett youtube-klipp där hon skulle skicka iväg mig med benkraft rakt in i skogen. Pyttsan tänkte jag; ingen chans har hon. Sedan uppenbarade det sig en bild från tillställningen där LadyG visar prov på ganska mycket tryckkraft i låren - tur att jag inte kom. Rar säger du, farlig säger andra :)
 • 27 apr 2011 19:51
  Du är snäll du Bummlan :-) Pottpott, om du är längre än 1.80 når jag förmodligen inte upp till huvudet så då är du trygg. Bara att stäcka på dig och skjuta ut bröstet lite så rikoschetterar jag :-)
 • 27 apr 2011 19:52
  Bummlan
  Hård mot de hårda ;) Kickboxning ville jag börja med ett tag. Sen skilde jag mig, då gick det behovet över. Men det verkar kul att sparka skiten ur kaxiga 18-åringar.

Logga in för att skriva en kommentar.