icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2970126
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
5 oktober 2010 13:48
1

Progressivt pass

Jag började springa långsamt idag, och de första 2-3 km höll jag verkligen igen ordentligt för jag vet hur jag kan skena. Men idag höll jag kanske i för hårt, möjligen. Men det var länge sedan jag försökte springa ett progressivt pass. Ute gör jag inte alls sådana pass än, jag är för dålig på farthållning. Men på löpbandet går det bra, även om det är ruggigt varmt!!! Jag måste lösa det där, innan vintern kommer på allvar.

Ett progressivt pass är ett bra sätt att få fart på spirorna om man kört fast, eller bara vill ösa på och springa fort ibland. Man börjar långsamt, långsammare än bekvämt t om och ökar sakta farten. Jag kör på löpband så jag kan kontrollera ökningarna exakt, men det finns de som är så duktiga som kan göra samma sak ute på sin löprunda. Så småningom springer man ganska fort, och efter ett tag springer man fortare än vad som egentligen är hållbart i längden. Sista biten springer man så fort man bara orkar.

Det är ett jättekul sätt att skaffa sig lite omväxling, och det fina är att man kan anpassa det helt och hållet till sina egna förutsättningar. Kan man inte springa kan man kanske fortfarande gå, jag har sett stavgångare ösa på så gruset sprutar och det ser då banne mig inte lätt ut. Jag är övertygad om att man kan köra progressiva pass med stavar eller på en motionshoj också.

Imorgon, om planen håller, ska jag bara jogga lite lugnt och på tordag om vädret står mig bi ska jag försöka hinna med en runda med fartökning på mitten, lite åt snabbdistanshållet. Om planen för veckan håller bör jag hinna springa nånstans mellan 5 och 6 mil denna veckan. Om allt klaffar.

Kommentarer

  • 5 okt 2010 19:01
    Går man för fort med stavarna är risken stor att man snavar på stavarna men det är inte omöjligt att gå fort med dem och inte är det så lätt. Ha det bra. Kram

Logga in för att skriva en kommentar.