icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2471001
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 november 2014 09:58
3

Perfekt start på dagen

Ibland är det svårt att veta vad man ska köra för hemträning, till och med om man varit med ett tag och har ett btteri av övningar och idéer, hemsidor och träningsböcker. Ibland vill man ha någon som säger åt en vad man ska göra ett tag och bara köra så svetten sprutar. Så kände jag igår. Jag ville inte gå ut men jag ville träna.

Lösningen heter ShapeUp till XBox - ett spel till rörelsesensorn Kinect som helt enkelt går ut på att du ska göra som coachen, så exakt och vältajmat som möjligt. Det kan vara utfallsteg, sittande rodd och olika hantelövningar. Jag slet fram 3kg-hantlarna och hade jättekul.

Idag har jag lagom mycket träningsvärk, så det fungerade bra att köra 30 minuter framför XBoxen också. Jag kompletterade med armhävningsutmaningen jag nämnde i förra inlägget. Finemang! Men nästa pass måste bli på gymmet, skulle jag vilja påstå. Annars finns risken att jag inte kommer iväg mer i år.

Om man vaknar av att världens gosigaste kattunge rullar på fötterna och kelar är det svårt att tycka annat än att dagen börjar bra. Lilla Iris den modiga är antagligen världens keligaste och gosigaste lilla katt, hon har verkligen kommit på det där med att gosa! Allexis är mer avvaktande men inte mindre förtjust i gos när hon väl vågar vara med.

Rutinerna börjar falla på plats så smått, och jag har hittat ett medel som katterna inte gillar. Egentligen är det ett rengöringsmedel, men växterna tar ingen skada av det så jag kan duscha bladen med det och kattungarna håller sig borta från krukorna. Var 3-4 dag behöver jag bättra på doften lite. Det är väldigt skönt, eftersom Allexis är väldigt aktiv i blomkrukorna annars och gräver bland rötterna och river av blad och grenar. De har kattgräs, två stora byttor som hon äter från, och två amepelliljor de får tugga på, så det är inte av någon annan anledning än att det är kul att gräva i krukorna och sprätta jord omkring sig.

Idag ska vi förhoppningsvis lyckas kattsäkra balkongen också, eftersom småkatterna är väldigt nyfikna och tar sig fram överallt är det väldigt viktigt att det är absolut kattsäkert. Annars har vi kattungar inne hos grannen fortare än du kan säga "katt".

Det är mycket jag skulle vilja hinna med, hoppas dagen räcker.

 

Gillar

Kommentarer

 • 25 nov 2014 15:42
  Bummlan

  Purrrrr... ja en gosekatt vid fötter (eller, som i mitt fall i morse, i halsgropen) är allt bra starter på dagen.

  Och så sanslöst blanka och fina i pälsen de är. Sagokissar :-)

  Smart med rengöringsmedlet. Jag körde med nåt för ändamålet anpassat avskräckningsmedel en gång. Och gick själv omvägar om krukan. Tvi vale vad det stank!

  En tocken däringa digital PT skulle jag vilja ha. Men med tanke på alla grejer som står i hönshuset och trängs... Man ska göra't också. 

  Och än är det några timmar kvar. Heja dig!!!! :-)

 • 25 nov 2014 15:48

  Som en egen startmotor som ligger och kurrar :-)

  De är lika mjuka och lena som de är blanka också, jättemysiga att gosa med. Tur att de tycker om att gosa!

  På Zoobutiken försökte de sälja på oss något stinkande vad-det-nu-hette men man ska ju kunna vara i rummet också! Vi måste duscha samtliga krukor, 6 hoyor, 4 pelargoner och en bunt orkidéer bland annat (murgörnan har gått hädan) så det får inte stinka för jäkligt om vi ska kunna jobba i rummet också :-)

  Jag hann både styrkepasset och crosstrainer idag, utan att göra avkall på jobbrutinerna eller fuska med hushållssysslorna! Heja mig, ibland håller planeringen hela vägen i mål :-)

 • 25 nov 2014 16:01
  Bummlan

  Precis, startmotor, och bara man stryker lite extra så har man en massagemadrass :-)

  Tids nog kanske de har glömt bort att blommor smakar gott. man kan ju önska :-)

  Ja jäklar i min låda - heja dig! yes

Logga in för att skriva en kommentar.