icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2169213
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
18 juli 2016 23:16
12

Panko

Jag kan eventuellt ha saboterat viktnedgången för mig själv genom att äta majoriteten av ett blomkålshuvud. Det var inget stort blomkålshuvud ska tilläggas. Vi köpte hem tre mindre, knappt 1,5kg sammanlagt och en del försvinner ju när man putsar kålen men jag har fullkomplig vräkt i mig blomkål så magen står i fyra hörn :-)

16043-z4Apz4LDMU4tjyH65x7Z.jpg

Om man blandar yoghurt, eller soygurt. med ett gäng kryddor och doppar de späda buketterna i det och därefter vänder dem i panko får man något som jag inte vet om det är tilltugg eller godis, så gott är det, när man garinerat dem i mitten av en 225°C varm ugn i cirka 20 minuter eller tills de fått färg.

Tanken var att det skulle kunna vara istället för t ex panerad fisk om man gör en vegetarisk rätt, men jag går ju och nallar av de färdiga buketterna. De är jättegoda som de är!

Panko är ett japanskt ”ströbröd” som är skuret i flingor och därmed blir luftigare och krispigare än vanligt ströbröd. Det är superenkelt att göra egna nuggets, smarriga dubbelapneringar och schnitzlar med det rätta krispiet med panko. Jag pankopanerar allt för tillfället :D

Undrar om blomkålens nyttigheter överlever i ugnen? Lite bör det väl gör adet, hoppas jag. När jag kollar på grönsakerna på den där sidan, all kål, broccoli och i synnerhet kålroten  undrar jag lite vad det är för fel på mig, jag tycker alla de där är jättesmarriga! Kålrot knaprar jag rå, det är bland det godaste jag vet! Brysselkål kan jag äta som godis, lättkokad och med lite flingsalt. Vitkål är jag svår på, det är jag och katterna som knaprar det. Älskling skulle nog göra det, om han hann få något. ;)

Den diet som försöker förbjuda mig att äta de sakerna kan dra åt fanders. Min kål rör ni inte wink

 

Gillar

Kommentarer

 • 19 jul 2016 00:14

  Jag stoppar min blomkål i woken, brysselkål, kålrot är så gott i tunna stavar, och sen tar jag lie rå blomkål med, äter mycket vattenmelon nu till maten är med lite kalorier och är lättlagad ibland gillar jag det.

   

 • 18 jul 2016 23:37
  gasten

  Det låter väldigt gott ! Jag älskar blomkål, skulle kunna äta det varje dag.

 • 18 jul 2016 23:26
  Leopard

  Varken blomkål eller vitkål har väl speciellt mycket kalorier. Blomkål 25 per 100 gram och vitkål säkert något liknande. Möjligen kan väl den det där japanska ströbrödet vara till nackdel. Men lite måste man få unna sig...

 • 19 jul 2016 01:04

  Leopard,. jag tänke nog mest rent fysisk vikt. För visst borde jag väl gå upp ett kilo om jag proppar i mig ett kilo blomkål? :D
  Såvida inte gasbildningen gör att jag lättar förstås ;)

  gasten, visst är det gott! Den svenska kan man knapra på rå som godis :-)

  Afkrut, där sa du nått! Jag hade ju helt glömt melonen, vi skulle haft en efter maten som efterrätt men jag satt ju bara med min jäkla blomkål! Ja jösses, men det gäller att passa på nu när den svenska är så fin :)

   

 • 19 jul 2016 06:22

  Tack för tipset! Har Panko hemma så jag ska testa att panera som du gjort. 

  Jag tror att det är bra att variera och äta både råa och tillagade grönsaker. 

 • 19 jul 2016 07:13
  Bella50

  Vill oxå....men ströbröd med nytt namn...njaaa 😳😧🤔

 • 19 jul 2016 08:05
  aregnisw

  Jo du det kanjag nog hålla med om att hur mycket blomkål som helst kan man nog inte äta annars är det ju nyttigt. wink

 • 19 jul 2016 08:26

  Kalluna, det gick åt ganska mycket blomkål i "friseringen", måste ju kolla kvalitén ;)

  Bella50, det behövs betydligt mindre panko för att få ett bra resultat. Det är dessutom bättre smak på det, inte sött som det vanliga som finns i butiken. Tror det har med flingorna att göra, det är ganska grov textur :-)

  aregnisw, det finns ett ämne i blomkål som ska motverka åldrande men om det är sant kommer jag att vara evigt ung så mycket blomkål som jag äter. Tror inte riktigt på alla utfästelser om blomkålens nyttighet, men det är gott :D

 • 19 jul 2016 08:39
  lejonell
  Mmm blomkål. Supergott!
 • 19 jul 2016 10:35
  BirtheX

  Fnissar högt! laugh En panko-beroende dam detta? 

 • 19 jul 2016 12:36
  ulla165

  Ska absolut provas! Här har du en kåltokig till! Vitkål, broccoli, blomkål, brysselkål, you name it - något av det goda finns på menyn varje dag!

 • 19 jul 2016 13:07

  BirthieX, det är ju suveränt med panko :D
  krispig panering men inte lika tjock och den suger inte åt sig allt fett i universum som vanligt ströbröd gör :D
  Dessutom smakar det gott :D

  ulla165, jag tror det är något i den specifika växtfamiljen som är så gott för allihop hör ju till samma släkte tillsammans med grönkål och rödkål :-)

   

Logga in för att skriva en kommentar.