icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2654323
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
1 juli 2019 11:10
2

På't igen bara

Ny månad och ny vecka, nya tag. Det duger inte att inte registrera tydligen, för så fort jag slutar stannar viktnedgången av. Det har jag testat så många gånger nu att jag vet att det är så. Jag kan skriva det som en sanning helt enkelt. Jag är viktstabil utan Matdagboken, lätt. Men jag går inte ner i vikt, vilket ju är planen.

Medelvikten för april blev inte så bra, jag är glad att jag lagt den månaden bakom mig med råge. 78,3kg i genomsnitt är jag inte glad för, men i maj däremot stannade månadssnittet på 76,7kg. Det sammanfaller med ökningen av träningen, tydligt. Dessvärre stannade det vid det, juni såg en liten ökning 76,9kg i genomsnitt. 

Dagens vikt, 76,5kg ser lovande ut men mycket kan ju förstås hända också. 

Fettprocenten har rört sig från 35% till 33,9% och det är betydligt bättre, jag är mer nöjd med det än med själva vikten i sig eftersom det trots allt är fettet som ställer till det. Vikten i sig är inget problem. Vikten är inte lika betydelsefull som vad man består av. Det är hög kroppsfettsprocent som ställer till det, bidrar till metabola syndromet och en mängd andra sjukdomar. Inte nödvändigtvis hög vikt alltså.

Det gäller att jag kommer ihåg det när jag nörjar närma mig målet, att det kan se annorlunda ut nu. Jag kanske inte alls ser ut som jag tänker mig vid 65kg. Det får jag vara beredd på. 

Men tills jag vet mer får målet, 65kg, stå kvar.

 

Gillar

Kommentarer

 • 1 jul 2019 11:41

  Jag har provat att hålla målvikt utan kostregistrering, men det fungerar inte för mig (ännu i alla fall). Drar lätt upp några kg efter någon månad. Bara att gilla läget och kostregistrera. Även om det är lite pyssel med att föra in allt, så leder det onekligen till att man tänker till lite extra över vad man äter och hur mycket man äter.

  Nej, det är svårt att föreställa sig hur man kommer att se ut efter viktminskning. Man får ge huden lite tid att återhämta sig och försöka forma kroppen så gott det går. 

 • 1 jul 2019 11:48

  Ja matdagboken gör ju att man tänker till lite extra helt klart. Men det är matvågen som lärt mig om portioner och hur mycket som är lagom. smiley

   

   

Logga in för att skriva en kommentar.