icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234088
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 december 2011 22:21
2

Ost!!!

Edamerostens sirensång från kylen blev för mycket till sist. Fast det vete fanken om jag inte tyckte det var värt det, jag har längtat sen... sen sist jag köpte edamer. Minst! Jag älskar ost helt enkelt, en del ostar mer än andra. Fast det räcker med två knäcke med ost. Det var gott, men nu är det bra. Edamer ska avnjutas i små omgångar, annars blir den för intensiv och man ledsnar för fort. Bättre att sluta medan den är god, så bevarar man längtan ett tag. Jag lärde mig för några år sen att det är när jag frossar och överäter, främst på ost, som jag ledsnar på smaken mår dåligt. Det svåraste var dock inte att komma på det, utan lista ut hur jag skulle göra för att kunna unna mig utan att frossa. För mig låg problemet i [KURSIV]för[/KURSIV] hård disciplin. Jag tillät mig [KURSIV]aldrig [/KURSIV]sånt som en god ost eller en bit glass. Sen, när jag väl skulle försöka ta [KURSIV]bara lite[/KURSIV] och försöka lära mig att äta av allt utan att glufsa så föll jag ju dit på mina gamla kärlekar och började frossa ohämmat. [FET]Så, gör om gör rätt. [/FET] Tillåta sig den där goda osten på en macka fast välja hårt bröd istället för mjukt vitt var en ganska bra idé. Köpa en exklusiv, dyr glass med mycket smak istället för den billigaste skräpglassen var en ännu bättre idé. Osten blev inte förbjuden, glassen kostar så himla mycket tt jag inte [KURSIV]vill[/KURSIV] frossa i mig den. Den ska avnjutas i små skålar, långsamt. Smaka på varje sked, varenda slick. Det fungerade för mig att ta bort förbuden, portionera ut mina kärlekar lite oftare så att jag nästan inte hinner börja sakna dem. Räkna med dem i budgeten istället. Längtan hinner aldrig få upp farten då, hinner aldrig bli övermäktigt. Det hinner aldrig bli frosseri av det.

Kommentarer

  • 16 december 2011 01:05
    Kloka ord LG. Kanske dra ihop en sticky med "BEST OF LG"!? ¤:) Och FAAAAN vad ost är gott. Men jag har faktiskt aldrig överätit ost. Det ska njutas med måtta. Nu vet jag faktiskt att det blir en ostbricka på lördag, förstå hur lycklig jag är :)
  • 16 december 2011 06:22
    Bra motto det där, ost är gott o kan vara en förbannelse, Ostbricka Pottis då kan man vara glad länge

Logga in för att skriva en kommentar.