icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2060929
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
13 mars 2019 21:08
10

Onödigt spännande

Det blev äventyrligt värre i natt. Vid 4-tiden vaknade vi av att Paula var jätteledsen och satt upp i sängen och grät. Stackars liten hade kräkts, det var bara att sanera. Sen la jag mig med Paula på armen och vilade, halvsov. Gissa om jag studsade upp när barnet började ulka igen, jag högg henne på raka armar och ninjarullade ur sängen med ett brak. Jag hann ställa henne trygg och säker på en matta innan hon började kräkas igen. Maken undrade lite vad jag höll på med och Paula verkade tänka "Men mamma, nu är jag både illamående och yr i huvudet!" angel

Det blev inte så mycket sover efter det, varken för maken eller mig, jag försökte sova en stund på förmiddagen men vaknade så fort Paula lät, och det barnet låter hela tiden. 😆

Men hon verkar må bra igen och äter som om ingenting hänt. 

Jag släpade med mig mellandottern till gymmet och körde ändå. Det är korta pass, en halvtimme orkar man.

Jag fortsätter enligt Madcow, hittills går det bra i alla fall. Knäböjen kändes oförskämt lätta, men det var nog en mening med det för marklyften var det inte. I slutänden kändes det som att det tog rätt bra ändå.

Knäböj 5x1 på 32,5kg, 40kg, 47,5kg, 47,5kg
Press 5x1 på 15kg, 17,5kg, 20kg, 22,5kg
Marklyft 5x1 på 35kg, 42,5kg, 50kg, 57,5kg

Gjorde omelett till middag och fick den geniala idén att riva ner zucchini i äggstanningen. Attans så gott det blev.

2 ägg

124g grovt riven zucchini

50g tonfisk i vatten

1 liten gul lök

Under 300kcal i hela portionen, och det var förvånansvärt gott också. Jag som inte gillar tonfisk 😁

1353b9e9-1b84-4f60-bcd1-264270bdcc56.jpg

Gillar

Kommentarer

 • 13 mar 2019 21:35
  ulla165

  Jag gillar tonfisk och kommer att laga denna rätt - den ska planeras in i nästa veckans meny... Tack!

 • 13 mar 2019 22:15
  paloma

  Våra barn kräktes bara när dom hade hög feber, men det fick dom oftast samtidigt...det är tur att det finns stora tvättmaskiner.

  Skönt att Paula piggnade till så snabbt👍

 • 13 mar 2019 23:41

  Hoppas du tycker om det ulla165! Zucchini blev förvånansvärt sött när man steker det, det hade jag inte räknat med faktiskt laugh

  Paloma, jag undrar om det inte kanske var hickan, hon hade grym hicka innan hon kräktes. Ingen feber, inte ansatt på något vis i övrigt, bara trött och hicka. Nu har hon varken hickat eller kräkts på hela dagen, så jag hoppas det håller i sig så!

 • 14 mar 2019 06:57

  Ja, skönt att det gick snabbt över för dottern! Kräk är typ det värsta jag vet. Kräksjuka barn var deras pappas ansvar på den tiden, för jag blev kräkig själv. Urk! Förstår helt din ninjaövning! *skrattar*

  Andra gången jag läser "tonfisk" på ett par dagar. Det blir nog nåt sånt i helgen. cheeky 

 • 14 mar 2019 07:38

  MagganD, vi fick sova hela natten i lugn och ro, så det var nog något högst tillfälligt som tur är. Små barn kan vara mycket mystiska ibland laugh

 • 14 mar 2019 07:50
  Bella50

  Gott att det gick över ganska fort ändå.

  Tack för tipset med zuccinin ✌️

 • 14 mar 2019 08:16

  Usch stackars liten, bra att det gick snabbt över!

  Gillar inte tonfisk men det där ska jag pröva för omelett i alla former gillar jag!

 • 14 mar 2019 08:22

  Zucchini är användbart, jag saltade inte ur den men det kan man tydligen göra om man vill. Men jag bara rev ner den i smeten direkt, jag hade inte en tanke på att salta av den smiley

  Jag kände bara en svag smak av tonfisk bakom all zucchini, inte tillräckligt mycker fiskigt för att driva bort mig. Jag äter tonfisk uteslutande för proteinhalten, jag tar min portion och sprarar varsin till katterna och de älskar det! laugh

 • 14 mar 2019 12:32
  aregnisw

  Det lät gott med ditt recept jag gillar tonfisk så det är något för mig. Hur som helst skönt hon piggade på sig yes

 • 15 mar 2019 20:48
  chicha

  Ska testa din omelett. Är inte heller särskilt förtjust i tonfisksmaken, men åt faktiskt det häromdagen i en gryta med morötter, tomater, lök och tikka masala-pasta. Den är helt ok till bulgur, ganska smal dessutom. 

  Förstår din rullning ur sängen med kräksjuka barnet😉 Tur att det inte blev långvarigt.

Logga in för att skriva en kommentar.