icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2656453
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
21 mars 2010 17:54

Omega 3 och samvetet

Jag såg ett inslag som gjorde mig upprörd:
http://svtplay.se/v/1922674/uppdrag_granskning/del_7_av_22?cb,a1364145,1,f,-1/pb,a1364142,1,f,-1/pl,v,,1922674/sb,p103536,1,f,-1

Inslaget handlar om hur en ockupationsmakt fiskar upp lokalbefolkningens fisk (uppemot 600 ton per dag) och skeppar den vidare att bli fiskolja som sen säljs vidare, bland annat till oss. Det här är fisk som skulle kunnat förse en svältande befolkning med mat, men som istället går till oss som faktiskt inte behöver den. Vi kan lösa vårt behov av omega 3 på andra sätt, även om nu en kapsel är enklare än att behöva planera sin kost lite nogrannare.

Jag har fattat beslutet att inte köpa kapslar alls. Jag vill inte vara en del av problemet. Det betyder också att jag får vara lite mer noga när jag väljer mina fettkällor, men då får det bli så. Jag får nog kanske lära mig äta sill, det är rikt på omega 3 och en miljövänlig lokal produkt:
"För att garantera att fisken är fångad inom gällande kvoter har vi säker spårbarhet från fiskebåt via beredningsföretag till vår fabrik och även skriftlig garanti för att fisken är lagligt fångad inom gällande kvoter." (http://www.abba.se/fisk/hav_och_miljo/)

Så känner i alla fall jag efter att ha funderat på saken.

Kommentarer

  • Ingen har kommenterat detta inlägget.

Logga in för att skriva en kommentar.