icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2970156
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 april 2011 18:44
4

Ojdå

Ojdå. Det var inte meningen. Eller så var det självbevarelsedrift. Jag sprang [FET]ännu [/FET]fortare idag, och det var först när jag passerade 3km som jag började övertalningskampanjen att fortsätta öka. Det var då klockan noterade att jag nu sprang fortare än 6:00/km. Det var där jag började förklara för mig själv att hade jag inte vetat hur fort det gick hade jag inte blivit så påverkad av det. Fjärde kilometern gick ännu fortare vilket jag påpekade för mig själv bara betydde att det fanns en växel kvar. Jag tvekade inte heller att poängtera att jag fortfarande låg mitt i tröskelpulszonen, en pulszon jag borde kunna hålla mig i ganska länge. Femte och sista kilometern gick väldigt fort, och nu kunde jag inte längre övertyga mig om att det fanns en växel till. Nu var det plattan i mattan, kör så det ryker hela vägen och pulsen fortsatte att stiga. Nerjoggen blev låååångsam idag, och den avslutrande backen hemmavid kändes för ovanlighetens skull [KURSIV]väldigt [/KURSIV]lång. 1km 6:32/km (131/146) 2km 6:09/km (156/161) 3km 5:49/km (166/169) 4km 5:40/km (169/172) 5km 5:36/km (172/176) 6km 6:58/km (147/176 nerjogg) 7km 7:19/km (156/161 nerjogg) Det är märkligt så mycket kraft och energi det bor i frustration. Tänk om man försöker svälja allt det där, istället för att svettas ut irritationen i löparspåret? Vad händer då, det måste ju bli som att svälja en kinasmällare för psyket? Vad skulle jag göra utan löpningen...

Kommentarer

 • 28 apr 2011 19:05
  Bummlan
  Fy tusan vad du springer fort och bra!!!! I morrn ska jag. När kan jag börja springa mer än 3 ggr/vecka. Och som du säger - vad skulle vi bli för enar om vi inte hade fysisk aktivitet och spring och annat som ventiler. Antingen vänder vi det inåt och blir farliga för oss själva - eller utåt och blir farliga för andra. Tror jag! Mer spring och natur åt folket! Och pepp och vågen till LadyG!
 • 28 apr 2011 19:12
  Tack :-) Det var helt oavsiktligt, från min sida åtminstone. Men jag behövde nog rasa av mig lite, och bli snäll igen :-) En del yogar eller kör tai chi, skogspromenader har jag också hört om och jag känner en kvinna som pysslar med sitt akvarium. Alla sätt är bra, bara man inte låser in saker i huvudet för då exploderar det till sist, antingen som ett vredesutbrott i bästa fall eller så blir man sjuk i värsta fall. Och det är jag övertygad om utan att ha ett enda vetenskapligt bevis för att det stämmer ;-)
 • 28 apr 2011 19:13
  Bummlan
  Enligt min erfarenhet har du helt rätt ;) Och ja, det gäller att hitta sin grej. Maken fiskar :)
 • 28 apr 2011 19:16
  Håller med om att frustration kan generera överraskande resultat i träningen lr de gånger när man tänkt att i dag bryr jag mig inte om tiden och så tittar man på klockan och upptäcker att fasiken så bar jag sprang idag. Under den värsta tonårstiden med min son blev det rätt många löprundor;-)

Logga in för att skriva en kommentar.