icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3473870
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
10 december 2015 10:50
2

Oj

Ibland överraskar kroppen mig med råge, och som tur är minst lika ofta åt det positiva hållet som det negativa. Efter några dagar med rasande viktsiffror tänkte jag att "Nu är det nog bra, nu kommer det att bromsa" eftersom det är det kroppen alltid gör när vikten närmar sig 65.

Så varför jag tappade nästan 7 hekto sen igår vet jag faktiskt inte riktigt, men jag ska försöka gissa. Jag käkade lunch på ett thaiställe i Norrköping och lyckades undvika varenda mack på vägen. Hade Loka crush och läkerol i bilen. Nu är det inte så långt till Norrköping från Stockholm, så vi kunde sträckköra annars brukar jag tvingas till en paus förr eller senare och då finns det sällan något bra att välja på.

Höll mig till 16:8 och efter lunch började vi bygga IKEA-möbler, eller rättare sagt: älskling byggde möbler medan jag städade och pysslade. Mina två döttrar är underbara och charmiga på alla sätt, men de är lite hopplösa på det där med hushåll. Lite oerfarna, orutinerade men villiga att försöka. Så medan älskling skruvade ihop möbler, en byrå och en säng/soffa passade jag på att fixa sådant som tjejerna inte hittills hunnit med. Det inkluderade en del skrubbande och fejande, men inget värre än vanligt. Medan jag organiserade och städade bort saker fick tjejerna springa i skytteltrafik med påsar till återvinningen.

Eftersom klockan började bli sent tog vi en sallad med skinka, räkor, ost och grönsaker serverat med en bit bröd och dressingen vid sidan av på det närmaste öppna haket vi kunde hitta, innan vi gjorde en sista rush för att montera och städa det sista. Det mesta var färdigt strax före midnatt, då hade vi varit igång och uppe sen strax efter 7. Lite längre dag än vanligt, men inte med så förskräckligt mycket.

Sträckkörde hem, helt ointresserad av att äta men däremot hade jag mina Loka. Knyckte en bit av älsklingens kexchoklad medan vi väntade på nattbussen hem efter att ha parkerat bilen. Betvivlar att vikten jag tappade är vattenvikt, jag drack duktigt igår. Hittade julgodis i kylen hemma, snodde ett par rejäla kuber limegodis och rasade i säng. Då var klockan runt 2 på natten.

Bortsett från att jag satt i bilen i stället för i kontorsstolen känns det ungefär som en vanlig dag. Bortsett från att jag inte hann springa, men det hade jag inte räknat med heller.

Jag vet, eftersom jag ser vad vågen gör, att jag räknar fel nånstans. Jag var mer aktiv än jag räknat med igår, eller så innehöll kyckling med bambuskott och ris mindre kalorier än jag trodde. Salladen har jag rätt bra koll på, eftersom jag hoppade över dressingen i stort sett helt. Smakade på den lite men det mesta blev kvar i burken.

Idag vill jag hinna med en stillsam jogg, även om jag inte har så mycket tid för det egentligen. Det vore skönt med lite blodcirkulation.

Gillar

Kommentarer

  • 10 dec 2015 13:39
    Bella50

    Det är bara att tacka och ta emot. Jag tappade 1,2 kg på 2 dagar...😆👏

  • 10 dec 2015 14:10

    Precis! Tack och bock, det är bara att le och vara glad :-)

    1,2kg är väldigt bra jobbat på så kort tid!

Logga in för att skriva en kommentar.