icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917417
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 januari 2020 11:44
2

Överraskad

Igår beslutade jag mig för att göra ett avbrott i den strikta hållningen och fylla på med kolhydrater inför dagens långpass. Jag vet precis hur jobbigt det kommer att bli att springa långt ändå, jag behöver inte göra det vidrigt också. Precis som att jag tankar bilen innan jag kör den tankar jag kroppen innan påfrestande pass.

Det jag inte var beredd på var den tillhörande uppgången i vätska men jag får helt enkelt tro på att den där viktuppgången är en tillfällig dito som försvinner i och med att jag återgår till rutinerna igen.

Jag tror det kommer att fungera att springa om jag håller nere ansträgningsgraden, jag tror inte jag börjar blöda nu. Man har galet bra läkekött i munnen, så även om där är en rejäl grop fortfarande så misstänker jag att värsta faran för blödning är över nu. Jag har uppfört mig i fyra dagar nu, det räcker säkert!

Jag ska testa hur det känns att springa med ljudbok, antingen fungerar det jättebra eller inte alls. Men som omväxling till "Zombies, run!" kanske det kan fungera, så jag inte tar slut på avsnitten för fort. Ska jag springa hela långpasset idag blir jag ute några timmar, då kan jag behöva något att lyssna på och först ut blir "American Gods" med Neil Gaiman

Jag vet, jag borde sitta med boken vi ska diskutera under kursens gång. Problemet är att jag är måttligt intresserad av genren, jag är helt ointresserad av ämnet och jag har väldigt begränsat med tid. Vilket gör att jag prioriterar bort läsningen hela tiden. Det finns en anledning till att jag börjat intressera mig för ljudböcker, även om jag fortfarande är en katastrof på att koncentrera mig och hänga med i vad som händer. 

En av de värsta saker jag vet är att bli pådyvlad läsning. När jag väljer en bok att läsa är det för en genuin nyfikenhet. Någonting, baksidestexten eller omslaget kanske, har väckt min nyfikenhet. Det kan röra sig om någon av mina favoritförfattare, eller en rekommendation från någon jag vet gillar samma böcker som jag. Många andra saker kan man göra medan man dribblar med annat, men läsa en bok måste man sitta ner och lugna ner sig för att läsa. Man måste släppa allt annat. När jag sätter mig ner för att läsa ägnar jag dyrbart fokus åt just den enda saken, boken. Då vill det till att boken är värd det i mina ögon. 

Jag är dessutom av den där besvärliga sorten som inte nödvändigtvis gillar böcker för att de fått pris. Om en bok inte tilltalar mig läser jag oftast inte klart den. Det finns alldeles för mycket bra böcker för att jag ska vilja slösa dyrbar tid på dåliga.

Så, kursen sätter mig i en obehaglig sits nästan det första den gör. Det ogillar jag. Jag får förstås ta mig tid, på samma sätt som man tar sig tid att diska, borsta tänderna eller dammsuga. Men oavsett, det retar mig att det kommer att ske på bekostnad av något, vad som helst, som jag hellre skulle vilja göra.

Bra början, kursen drar igång på tisdag och jag är redan irriterad.

Nåja, jag har avsatt tid för kursen från och med imorgon, jag får väl ägna en del av den tiden till den där fördömda boken och snabbläsa den. Snabbläsning, till skillnad från skumläsning, är en teknik för att läsa och läsa fort. Skumläsning är det man gör med morgontidningen innan man hittat artikeln man är intresserad av. Nackdelen med snabbläsning är att jag blir trött i huvudet av det nu för tiden. Förr kunde jag snabbläsa galet mycket, men jag antar att utbrändheten har satt sina spår. Jag använder inte den tekniken så ofta längre heller, det har säkert med saken att göra.

Use it or loose it, helt enkelt.

Värt att ha i åtanke, då det gäller det mesta som våra kroppar lärt sig och kan. Use it or loose it.

Ha en fortsatt trevlig söndag allesammans!

 

 

Gillar

Kommentarer

 • 12 jan 2020 17:49
  gittan52

  Jag håller helt med dig, varför ”offra sig” och lyssna/läsa ut en bok om den inte fångar en?!

  Även om jag egentligen är lite anti långkörare så har jag fastnat för Fjällrosor av Laila Brenden. Ibland hoppar jag emellan med något annat, men den är lagom att lyssna på under mina promenader.
  Frågan är iofs om jag kommer att orka hålla ut, det verkar som att det finns drygt 40 böcker och varje är 8-9 timmar. Jag är på del 5… frown

  Jag har nog missat vad det är för kurs du ska gå, men hoppas att du kan omvända din irritation till inspiration framöver wink

 • 12 jan 2020 18:19

  Oj, det var galet mycket böcker! Då kommer du inte sakna ljudböcker på en lång tid framöver på dina promenader åtminstone smiley

  Jag blev förvånad över hur lätt det var att hänga med i just den här ljudboken och samtidigt växla mellan att jogga och gå så att jag höll pulsen låg. Det gick lite fort i början, innan jag hittade rytmen men jag var ute i över 2,5 timma så jag hade gott om tid på mig att hitta rätt. Neil Gaiman är inte lika produktiv dock, så när jag är klar med honom får jag börja leta efter mer men jag såg att det saknades inte titlar laugh

  Det är en kurs, fördjupande, i skönlitterärt skrivande. Jag förstår vitsen med att man ska läsa och diskutera böcker också, men ändå... varför väljer alla kursledare feelgood, romantik eller självbiografiskt? Varför inte en riktigt saftig rysare, eller nervkittlande thriller? 

Logga in för att skriva en kommentar.