icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917287
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
21 maj 2019 14:33
8

Nyupptäckt

Det är säkert ingen nyhet, men det var en nyhet för mig att det fanns något så smidigt som färdigriven/delad broccoli. Det är inte enbart broccoli i påsen, det var spenat och mangold med om jag inte missminner mig men resultatet blev faktiskt över förväntan. Detta vill jag ha fler gånger:

ccfba85a-a3a8-4650-a677-d1d0afc13b15.jpg

Bild: En kall sås på Oatly iMat fraice och lite kryddor, broccoliris, kokta grönsaker och stekt fläskkotlett utan ben. 

Det går säkert att använda det där både i soppa, gryta, sallad, omelett och vad man nu vill. Supersmidigt att ha till hands i frysen, bättre hållbarhet är färska grönsaker dessutom. Ikväll hade jag tänkt blomkålsmos och pocherad torsk, senare i veckan stekt tonfisk med (sannolikt) blomkålsris och däremellan kanske en kyckling curry eller liknande.

Bara jag planerar innan, och tänker efter före, så verkar det gå rätt bra. Det är inte svårt, så länge jag fattar beslutet innan jag blir hungrig. Det visste jag ju innan, men det ska omsättas i praktiken också. 

Ska jag däremot försöka göra sunda val med en kurrande mage och en hungrig familj... Då blir det svårt. Risken att det går fel är stor, om man inte har någon plan när man väl står där och vill ha mat.

Så, jag planerar. Räknar. Ska jag klara att träna på underskott måste det vara rejält bra mat jag äter, inget skräp. Det finns det så gott som inget utrymme för alls.

Löpningen gick rätt bra idag 12,5km lite drygt tillsammans med döttrarna, lilltjejen i vagnen och mellandottern fick springa själv. Vi hade gott om vatten med oss i vagnen och det var tur för det är jättevarmt och kvavt här. Lillan drack faktiskt duktigt hon också, hon kan redna hantera en sportflaska som ett proffs.

 

Gillar

Kommentarer

 • 21 maj 2019 16:22

  Kan konstatera att broccoliriset fungerar utmärkt i tonfiskomelett f ö. Lunchomeletten blev plötsligt ännu lite mer matig och näringsrik utan att man fläskar på med en massa kalorier.

  Broccoli FTW helt enkelt wink

   

  Senast uppdaterad 21 maj 2019 16:23

 • 21 maj 2019 19:03

  Jag köper ofta roliga färska grönsaker och rotfrukter i påse på Willys. De säljer ofta ut det som de kallar för Svinnsmart - kort hållbarhet men halva priset. Och för oss som äter så mycket grönt är det fantastiskt. Köpte häromdagen färsk wokmix med broccoli, morot, vitkål och purjolök. Köpte även blomkålsris, det ska bli spännande, äter ofta blomkål men aldrig ätit det som ris. Grönsaker och rotfrukter är kanon, man kan äta mycket och bli mätt men det blir inte mycket kalorier. Hade jag haft en större frys hade jag haft ännu mer grönsaker där, för det finns så mycket att välja på.

 • 21 maj 2019 19:08

  Håller med, vi har två frysar och den ena är väldigt full av grönsaker 😀 ska bli spännande att testa blomkålsris också, det är också en ny bekantskap för mig! 

 • 21 maj 2019 19:35

  Jag har köpt broccoliriset, men inte smakat det ännu. Köpte det efter att en bekant hade rekommenderat det. Nu blev jag jättesugen på att testa, men det får bli nästa gång jag lagar mat bara till mig själv.

 • 21 maj 2019 20:22

  Det smakar inte jättemycket, men beroende på vad man har det till tycker jag det är en fördel. Det är lättare att krydda på lite själv än att korrigera något som smakar päckel 😁

 • 22 maj 2019 08:38
  pralin

  bra att de  finns  under lättar för många. Jag har  sett men ine  prövat. smiley

 • 22 maj 2019 10:29

  Ja, hå¨ller med dig pralin! Det är jättepraktiskt när man har ont om tid, det är ju inte så svårt att hacka grönsaker men det tar tid och blir inte lika jämt och små fina bitar (åtminstone inte när jag är i farten!) så det betalar jag ju gärna för faktiskt smiley

 • 25 maj 2019 16:11

  Härligt att höra! Smaklig måltid 👍😊

Logga in för att skriva en kommentar.