icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 3023005
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
22 juli 2021 13:50
13

Ny våg

Trampade idag för 25:e dagen i rad, kort pass idag eftersom jag har mycket annat jag vill och behöver hinna med. Igår på dagen kom den nya vågen, den gamla började envisas med att tappa WIFi, så i morse var första gången jag kunde använda den. Det var inte det roligaste jag gjort på ett tag kan man väl säga.

 

cecc0154-fbc6-4441-95a4-16697734e6b0.jpg

+0,9 kg är mer än en veckas hårt arbete, som 'kom tillbaka' eller aldrig försvunnit eller hur man nu ska se på det. Måtten med måttbanden är desamma, tack och lov har jag mina måttband som talar om för mig att det händer saker. (gissa vem som dubbelkollat!)

För det är banne mig inte roligt att få en sån här örfil. Jag var övertygad om att även om den inte visade något annat rätt så hade den åtminstone koll på vikten!

Inte för att det hindrar mig från att försöka, kämpa och ta i. Men besvikelsen över att vara längre från 70-talet än jag trodde svider.

Jag kommer ändå att stiga upp extra tidigt på morgonen för att börja dagen med ett cykelpass. De nya siffrorna kommer inte hindra mig från att fortsätta planera in mina 12-1400 kcal /dygn eller hindra mig från mina promenader på kvällen.

Det kommer bara att ta lite längre tid än jag trodde att komma ner i springbar vikt.

Kommentarer

 • 22 jul 2021 14:00
  MAS63

  Någon sade nånongång: "muskler väger mera än fett" - är det så?.....

 • 22 jul 2021 14:15
  lflickan

  Har du jämfört båda vågarna, den nya kanske väger annorlunda, så att du inte har gått upp så mycket egentligen? Om du förstår hur jag menar. Ibalnd är jag med sugen på en digital som jag kan ha till en app för att slippa skriva ner värdena och ha det smidigt i appen.

 • 22 jul 2021 14:17

  MAS63:
  Musklers densitet är 1,06 kg / liter

  Fettvävnadens densitet 0,9196 kg / liter

  vatten har densiteten 0,998 kg / liter (vid 20 grader). 

  Finns ett bra inlägg om det här smiley 

   

  Senast uppdaterad 22 jul 2021 14:17

 • 22 jul 2021 14:18

  lflickan, samma plats på golvet, samma brist på kläder, samma person (jag) men 0,9kg skillnad (multipla vägningar). Eller hur menar du?

 • 22 jul 2021 14:20
  lflickan

  Har du vägt dig idag på båda vågarna för att se om de visar samma vid samma tidpunkt?
   

 • 22 jul 2021 14:33

  Nej, den gamla vågen åkte ut igår så det är ett dygn emellan vägningarna, men jag har svårt att se var nästan 1 kg skulle komma ifrån så det måste ju vara gamla vågen som är knäpp i kretskortet? 

 • 22 jul 2021 14:35
  lflickan

  Ibland kan det ju skilja mellan vågar, så tänkte att några hg kanske är det. Men vad vet jag.

  Vilken våg är det du har köpt? 

 • 22 jul 2021 14:39

  Den heter Garmin index s2, synkroniserar med klockan så att jag ska ha rätt förbrukning (den är ju beroende av vikt bl a), en nyare version av min gamla. 

 • 22 jul 2021 14:41
  lflickan

  Ahh ok, det är ju smart. Kollade på lite olika vågar och jag tyckte nog vissa kostade lite mycket men de är ju säkerligen bättre.

 • 22 jul 2021 15:19

  Det är mest att jag är lat, jag skulle ju kunna uppdatera klockan manuellt också men... heh orka smiley

 • 23 jul 2021 07:55
  gittan52

  I liknande händelser får vi kanske tänka att det "bara är en siffra" och istället lita på känslan vi har i kroppen smiley

  Men visst är det frustrerande!

  Än så länge orkar jag fylla i vikten manuellt i Garmin Connnect, eftersom jag har en Withingsvåg. Men visst vore det kul att ha allt på ett ställe..

 • 23 jul 2021 07:57
  Bella50

  Såå...seriös är INTE jag...men blir lika förvånad/ frustrerad ändå vid plötsliga plus som man inte ser någon förklaring till...vilket naturligtvis finns...orsak & verkan även om man inte ” ser” det så.

  JAG tror det är din nya våg som är ” orsaken” här.

  DU vet vad du gör...det räcker...det andra är bara siffror...eller 🤔?

  Trevlig helg ✌️😄

  Senast uppdaterad 23 jul 2021 07:58

 • 23 jul 2021 08:45

  gittan52, ja jag litar på måttbanden, de visar vad som händer även om de inte direkt visar en viktnedgång så visar de mätningarna att jag krymper. Jag behövde sova på saken för att komma överens med mig själv om att det nog inte är så farligt att byta våg ändå smiley

  Bella50, ja jag tror det var vågen som spökade för mig, jag vet ju att jag gör så mycket jag kan, och på andra områden känner jag ju att det fungerar. Jag orkar mer när jag cyklar, jag är piggare även om jag fortfarande får träningsvärk av att fara omkring med moppen som en furie, de större byxorna börjar hasa av mig i tid och otid. Såna saker, som inte går att ställa på en våg smiley

  Ni har helt rätt förstås smiley 

Logga in för att skriva en kommentar.