icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2471750
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
26 mars 2013 11:07
1

Ny träningsvecka, den tuffaste hittills

Vågen är väluppfostrad, 65,3kg, trots att jag våffeldagen till ära käkade våfflor igår så det stod härliga till. 5 stycken hann jag med, med frukt och kesella, innan det blev stopp. Jag hade en liten baktanke att det kanske kunde vara bra löparbränsle till dagens tuffa progressiva pass. Idag springer jag 6km lugnt, 5km inte fullt så lugnt, 4km fortare, 3 fort och de sista 2km skitsakta som nerjogg. Sammanlagt ska det bli 20km i ständigt ökande fart. Vi får se hur det går med det. Imorgon står det 15km lugn jogg på schemat, jag ser redan fram emot det :-) Mindre roligt är dock att magen är i uppror, jag frångick mina regler och försökte äta frukost. En liten omelett på 2 ägg och tonfisk bara, inget dramatiskt. Men det spelar ingen roll, magen gurglar och bubblar som om jag svalt en brustablett hel. [FET]Att jag aldrig lär mig, jag är inte frukostkompatibel helt enkelt. Jag mår bara dåligt av att äta för tidigt.[/FET] Överkroppspasset igår satte sina spår, självklart. Jag har (givetvis) träningsvärk igen. Ingen är förvånad, det går inte en vecka utan att jag är öm nånstans. Det är i sin ordning, det är ingen dum smärta på något vis. Jag är en av dem som får träningsvärk av att tänka på en ny övning, i princip. Hur mycket jag än tränat de senaste åren, och hur regelbundet jag än kör samma schema vecka efter vecka så får jag likväl träningsvärk. Det är bara att inse att det är sån jag är, till skillnad från min fästman som inte får träningsvärk av nånting i princip! Han tar i så det nästan svartnar för ögonen ibland, men jag har inte varit med om att han fått någon träningsvärk att tala om faktiskt. Inte ens när vi körde kampsport tillsammans, men då blev han öm av andra anledningar ;-) Jag är lite avundsjuk på den förmågan, för han kan ta i för kung och fosterland och fortfarande vara brukbar dagen efter. Gör jag samma sak på ett pass och verkligen maxar, då är jag inte människa på flera dagar efteråt. +2 grader, sol och vårväder. Det är dags att ge sig ut och springa snart, men för en gångs skull är jag nästan nervös för passet. Jag har nog aldrig sprungit ett så långt och tufft kvalitétspass förut...

Kommentarer

  • 26 mar 2013 11:56
    Längtar till jag kommer i sådan form som du! Låter både skitkul och skittufft med ditt träningpass för idag. Pepp!!!

Logga in för att skriva en kommentar.