icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2917427
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
4 december 2019 12:00
20

Nu räcker det

Så fort jag försöker, så fort jag planerar något eller anstränger mig är det som om själva fan far i världen och kastar träskor i maskineriet. Mitt i flytten kommer det en klass 1-varning för ishalka, men flytten måste gå. Äldsta dottern måste iväg och packa, så hon hoppar i bilen och hinner bara 3km innan hon ligger i diket.

Så nu är hennes bil sannolikt bara skrot, maken och hon har åkt idag istället med vår bil. De får göra det de kan så gott det går. Risken finns att hon fått någon form av whiplashskada, men hon konstaterade att "Jag hinner inte med det nu," och avfärdade det. 

Jag blir så trött. 

 

Kommentarer

 • 4 dec 2019 13:55

  Ja livet är hårt, provad med halkan, var tvungen ut hade läkar tid vid vår postlåda fick man hålla i bildören för att kuna stå. Vidare mot Flen vägen små halkig had gott om tid så fick köra sakta. Halt gå in på motagningen had 150m gå. Men ut då var allt grs istäckt, sällan jkagb är rädd gå på halt underlag, men knögligt grus mesd is täcke, var mång gamlingar inne hoppas det skule åka taxi och slap gå, Hemresan vart mycket lung är kurvig väg inte en enda bil körde om fast jag låg under hastigheten mycket. Var tvungen testa lite för att se hur halt det var, petade på gasen så stälde sig bilen på gasen, minst lilla man bromsad samma sak. Man undra var de nya dubbdäcken var till för. Priset när man körde sakta däcken hade ett lager i runt on så dubben gick inte ner i vägen. Det har jag aldrig sätt förut. Min grusväg gick inte gå på, man måste hålla styrfart på bilen, går det för sakta går det sidledes ner i diket. Jag som är uppvuxen och kört på sådana vägar fick jobba för att inte åka av. 

  Hoppas din dotter klarar sig oskad ur olyckan. Är andra gången denna vinter jag provat på glaserade vägar det är inte roligt längre börjar nog bli gamal.

  Kör för siktigt, det viktiga är att komma fram även om det blir lite sent.

 • 4 dec 2019 14:08
  paloma

  Hoppas att dottern hinner känna efter hur hon mår, sådana skador ska helst anmälas när olyckan hände.

  Ibland går allt åt skogen på samma gång, då får man bara göra så gott man kan.

  Pepp till dig❣

 • 4 dec 2019 15:21

  Det farligaste är ju som igår när det varit plusgrader och regnar, och slår om till minusgrader helt plötsligt. Då blir det så halt att det är osannolikt! Inte ens biltjuvarna häromkring, lokalbefolkningen alltså, törs köra fortare än hastighetsbegränsningarna. Då vet man att det är halt.

  Tack Paloma, hon nämnde för försäkringsblaget när de ringde för att få kompletterande information till de bilder hon skickat, att hon kanske hade en skada men enligt dem gick det utmärkt att komplettera anmälan i efterhand. Hittills har Länsförsäkringar varit hur rara som helst, de till och med ringde upp för att kolla att allt var okej. Deras app är hur smidig som helst faktiskt, man kan t om skicka bilder på olyckan inifrån appen. Det blir inlösen på den verkar det som, det var mest kosmetiska grejer på bilen men det kostar att fixa det med.

  Hon är modig iaf, för hon är redan och letar efter en ny bil. Jag vet inte om jag var lika kaxig dagen efter faktiskt. Det var länge sedan jag smällde min första bil, men jag har för mig att jag var skärrad i flera dagar efteråt och körde nog inte bil på en vecka faktiskt. 

  Senast uppdaterad 4 dec 2019 15:21

 • 4 dec 2019 15:33
  gittan52

  Viktigast att hon verkar vara OK, men behöver hon ändå inte kolla upp med sjuvården (eller hon kanske har gjort det)? 

 • 4 dec 2019 15:47

  Jag har legat på henne, men droppen som fick bägaren att rinna över var nog när en kompis på fejan hörde av sig. Ibland kanske det väger tyngre att någon annan än mamma säger ifrån men nu lovade hon iaf att åka till akuten, ikväll redan. Det uppskattar jag! 

  Jag vet inte, men det kan vara så att hon, liksom 99% av alla andra tänker att "det jag inte fått diagnos på har jag inte drabbats av"?

 • 4 dec 2019 16:56
  Bella50

  Gott att hon kollar upp sig ,  inom vissa timmar tror jag man ska göra...även om besvären kan komma långt senare.

 • 4 dec 2019 17:20
  pralin

  hoppas hon  inte  blivit så illa men  sånt kan  komma  efter.  Ja  man  vet  aldrig   hur  livet  levererar heart

 • 4 dec 2019 18:51
  gittan52

  Förutom att hon behöver kolla upp sig så handlar det om försäkringen. Även om personalen på bolaget verkar trevliga etc, så kan det bli något helt annat om man behöver få en skada godkänd. För om besvären kommer senare så kan det annars vara svårt att härröra det från olyckan. 

  Man behöver liksom "bevis"...

 • 4 dec 2019 18:56

  Gittan, du tror inte jag vet det eller??

   

 • 4 dec 2019 19:09

  Håller med LadeG läkar besök är bra vid skada, man har 2 år på sig att anmäla skadan har fåt gjor det med en trasig handled, hade läkarbesök mens sjukhuset hade dålig ordning på jornalerna. Hanleden var ett öppet fall som höll på bli stelopererad om läkarna fått som de ville. I dag använder jag den nästan helt utan skena med lite nya rörelser mär knappt av den.

 • 4 dec 2019 19:15

  Jag har aldrig haft problem med Länsförsäkringar och tror ärligt talat inte de skulle bråka den här gången heller, särskilt inte med skador som är erkänt svåra att upptäcka direkt efter tillfället. Men nu verkar det som att vi slipper det, för 3 timmar senare ringer ätteläggen äntligen, de hittade ingenting som antydde något som kunde vara whiplash. De var tämligen säkra på att smärtan var rent muskulär. Nu är det dokumenterat i alla fall, att hon sökt för nacksmärtor och vad de kom fram till då. 

  Är förstås lättad, hoppas också nu att de har rätt. Det är ju en helt annan sak. Det kunde ta en vecka, tio dagar för smärtan all lägga sig påstod de, och de uppmuntrade aktivitet och rörelse för blodcirkulationen och rörlighetens skull.

   

 • 4 dec 2019 19:20

  Skönt för mamma yes

 • 4 dec 2019 19:24

  Afkrut, jag har inte kunnat sova ordentligt sen olyckan, så fort jag försöker spelar min elaka hjärna upp alla scenario som hade kunnat vara "tänk om hon fått möte med en lastbil när hon snurrade?", "tänk om det hade varit ett träd där?", "tänk om hon fått permanenta skador i nacken för resten av livet?"... 

  Till och med katterna har märkt att jag är orolig, de har försökt trösta mig hela dagen.

  Och hela tiden behöva hålla ordning på försäkringsbolag, vart bilen ska, vilka papper som ska vart, hur går det med flytten, när ska alla vara på olika platser och vem möter vem, är allt packat, har alla avtals sagts upp och ingåtts som de ska...

  Jag behöver semester...

 • 4 dec 2019 19:27

  Min gumma mår inte bra så jag vet hur det känns lättare var sjuk själv.

   

 • 4 dec 2019 19:28

  Afkrut, så sant! Man tar hellre det onda själv än ser en närstående lida!

   

Logga in för att skriva en kommentar.