icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234090
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
12 september 2018 21:38
8

Nu blev det nog dyrt

På vägen hem efter att vi handlat hoppar det ut två rådjur, maken väjer för det första men det andra springer rakt in i vänster framskärm och blir så gott som pulveriserat. Det var inte något stort djur, men det tog med sig bitar av framvagnen ändå. Dimljuset, nån sorts plastdetalj vid grillen, en hel sektion av framskärmen i nån slags glasfiber eller kolfiber lossnade och sitter inte som den gjorde från början. Medan maken ringde polisen sprang jag bort med varningstriangeln och märkte ut platsen, som om det behövdes. På håll kunde jag se bitar av djuret över vägen. Jag tittade inte jättenoga när jag satte ut triangeln.

Det gick inte så fort, vi var på väg förbi en korsning så farten var måttlig, men det hände fort. De är så snabba rådjuren. Maken kör aldrig för fort, till många trafikanters stora irritation, så det känns verkligen fruktansvärt orättvist att det var han som satt bakom ratten. Han som är så skötsam. Hade det varit jag hade det varit mer förklarligt, jag är mer risktagande, kör fortare och är nog generellt sämre förare, av gammal vana. 

Men det bevisar ju att vem som helst kan råka ut för det, hur skötsam man än är och hur medveten man än är om riskerna. 

Det var tack och lov ingen älg. Vi såg såna längs vägen. En älg hade rullat in i bilen ändå, tack vare sina långa ben och höga tyngdpunkt. Ska rådjur komma in så behöver man mer fart så de liksom studsar upp. Men eftersom det inte gick så fort slapp vi få upp djuret på motorhuvet och in genom rutan i alla fall. Alltid något att vara tacksam för. Det var bara bilen som blev tilltufsad, inte vi. Vi satt skyddade och kunde fortsätta hem när vi fått klartecken från polisen att åka. Bilen är inte totalkvaddad även om jag tycker det ser rätt dyrt ut. 

Bilförsäkringen täcker det mesta, utom just vilt ser jag när jag läser det finstilta. Jag trodde det gick under drulle, allrisk eller kombi. Men inte då. Så vi kommer att få ta hela kostnaden själva. Känner mig lite lurad på det faktiskt, jag trodde jag tecknade skydd även för det när jag tecknade tilläggen.

Kunde sparat pengarna till nu och lagt dem på verkstaden istället, och bara tecknat trafikförsäkringen som är obligatiorisk då ju. Det hade jag sannolikt tjänat på.

Kommentarer

 • 13 september 2018 06:43
  LUAL

  Usch vilken upplevelse.
  Det där är något som jag alltid är rädd för ska hända en själv eftersom det är rätt ofta som jag ser rådjur längs eller på vägen. Än så länge i tid så att jag kunnat undvika ett möte.

  Konstigt att försäkringen inte täcker vilt. Nu blir det att kolla vad som gäller för vår försäkring.

 • 13 september 2018 07:19
  gittan52

  Usch så otäckt! Skönt att det ni själva är OK i alla fall.

 • 13 september 2018 08:13
  Bella50

  Du skriver inget om en liten tjej var med...då hade du nog blivit mer skärrad. Gott i vilket fall att inga personskador kom till. Inte kul ändå med extrakostnaderna. 

 • 13 september 2018 08:27
  Tita

  Fyyy jag vet hur ni känner, trist med försäkringen. Var inte Paula med? Billigt blir det inte att fixa till bilen heller. Hur ska man egentligen skydda sig, med allriskförsäkring tror vi ju att vi är det!!?

  Vi var snubblande nära att köra på en älg för några veckor sedan på motorvägen av alla ställen. Usch så nära och rädd jag blev. Vi har allriskförsäkring, måste kolla om viltet ingår!

  Tur att ni är oskadda!

 • 13 september 2018 11:16

  LUAL, ja det var obehagligt. Maken är en så bra förare att jag hann aldrig bli orolig förrän det var över, och då återstod ju bara rutinerna s a s, kolla att alla var ok, kolla rådjuret, kolla bilen, markera platsen och ringa polisen och det delade vi mellan oss, så det gick mindre än två minuter mellan själva olyckan och samtalet till 112. Paula satt och lekte i bilen, och märkte ingenting.

  Jodå Bella50 och Tita, vi satt hela familjen i bilen. 

  Har ni Moderna så kolla om vagnskada ingår, gör det inte det ingår inte vilt.

   

  Senast uppdaterad 13 september 2018 11:16

 • 13 september 2018 21:05

  Klokt LissaLo!! Jag ska se om det inte blir bättre om vi byter bolag, något som inte har fullt så mycket tillägg och grejer. 

 • 14 september 2018 11:20

  Förlåt gittan52, jag såg inte din kommentar förrän nu blush
  Tack, ja det viktigaste är ju att vi är ok och det kanske inte blir så dyrt ändå, det mesta av det sdom gick sönder är bara plastdetaljer som går att beställa och knäppa dit själv. Nästan som om någon tänkt till..? surprise

   

 • 14 september 2018 15:10

  04b35dfd-22ac-477d-a9d4-bcb357b594ca.jpg

  Maken såg dimljuset innanför grillen någonstans, jag kikade men såg inget som jag vet vade det är. Ska få prisförslag på måndag, förhoppningsvis blir det inte så fruktat dyrt som jag är rädd för.

   

Logga in för att skriva en kommentar.