icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2102163
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
13 april 2019 18:11
8

Nöjd och lycklig

Idag lärde jag mig att det ligger en rullstensås här i närheten. Jag kom på det när jag sprang över den. Det gick bara upp och upp hela tiden, vid varenda krök trodde jag att backen nog skulle vara slut men den bara fortsatte. Det kändes som att den aldrig skulle ta slut!

4a3eea16-6de9-4545-ae8a-9d57a0569fca.jpg

Andra sidan var desto njutbarare, vilket medlut! Och vilken utsikt! Jag kan tänka mig hur vackert det kommer att bli när det finns lite grönska här också.

Väldigt bilfritt och mycket lugnt, jag kunde trava på som jag ville i stort sett och kom fram till min pappa på nästan exakt den tid jag sagt att jag skulle komma fram, 2 timmar och 17 minuter (jag sa 2 timmar och 15 min på 17km). Jag hade inte räknat med backarna, i och för sig, men jag klarade ju dem med så jag gnäller inte. 

ebad0199-18f7-4b59-b1dd-b33529cc4b4f.jpg

Det lustiga är att jag blev tröttare av att springa efter lilltjejen sedan än jag blev av själva löppasset. Lilla fröken sprang och undersökte allt, drog och petade på det mesta och smakade på alldeles för mycket medan älsklingen min hjälpte pappa med veden.  

a0e7f67b-9f5e-4420-ac3d-1095db91e37b.jpg

Mycket av grusvägen går som tur är parallellt med åsen, men givetvis måste man korsa den en gång för att komma till sjösidan. Väl på rätt sida är det lagom kuperat, lite slakmotor och böljande grusvägar. 

Det är rena smålandspropagandan att springa i trakten, det ligger vykortsvyer och väntar runt nästan varenda krök. Pittoreska stugor, charmiga torp, porlande bäckar och ängar och fält. Visst finns det skog också, rena rama trollskogen på sina ställen men idag höll jag mig på vägar där bilar kommer fram. Det är det inte alltid jag gör!

57ae0e04-318f-4de2-9448-f1c2b88cf174.jpg

Sista biten hem, sista grusvägen är mig väldigt bekant. Jag är hemma igen, springer på vägar jag cyklat och sprungit som barn. Mycket har förstås ändrats sedan dess, men mycket är sig likt också. Jag vet precis vart gränsen går för när jag är hemma igen, oavsett vilket håll vi kommer från.

Plötsligt känns det som att sträckan var betydligt kortare än vad jag verkligen sprang, eller att jag inte kört 7 pass på 6 dagar. Bara någon kilometer till, så är jag hemma.

Behöver jag ens säga att en dag som denna, med en enslig grusväg under fötterna, solen i ögonen och vårvinden i håret, är den stillastående vikten inte ett bekymmer? Förr eller senare händer det grejer med vikten, det vet jag av erfarenhet.

Jag är ultralöpare, så tålamod envishet nog att sträva efter långsiktiga resultat är en av de där sakerna jag är bra på.

Gillar

Kommentarer

 • 13 apr 2019 18:38
  gittan52

  Vilken vacker, och avstressande, natur! Det är annat än Stockholm och Spånga wink

 • 13 apr 2019 18:46

  Ja, det är verkligen stor skillnad laugh
  Jag är så glad att vi fick chansen att flytta ner heart

 • 13 apr 2019 19:36
  paloma

  Rena bullerbyidyllen, det borde vara ännu finare på sommaren🙂

 • 13 apr 2019 21:02

  Ja, jag tror det med, jag har inte haft chansen att undersöka saken än men det hinner jag med det med i sinom tid 😁

 • 14 apr 2019 05:54
  Lovis

  Håller med Paloma, rena rama Bullerbyidyllen. Härliga bilder! smiley

 • 14 apr 2019 08:25
  Jessand

  Vilken härlig miljö att både bo och springa i smiley

 • 14 apr 2019 10:55

  Det känns mycket bättre att låta Paula växa upp i de här omgivningarna, med skog alldeles intill. 

 • 14 apr 2019 20:21

  Ser så mysigt ut på bilderna, bra ställe att koppla bort världen på och precis som du säger, vikten kommer följa med så småningom.

Logga in för att skriva en kommentar.