icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2522370
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
7 augusti 2013 12:34
7

Nej, man får inte påstå vad som helst

Bringwell har gjort en rad påståenden om sin produkt Mivitotal som Marknadsdomstolen anser vara felaktiga, vilseledande eller tvetydiga, och nu förbjuds företaget att använda dessa påståenden eller några som liknar dem.

"Bringwell Sverige AB förbjuds att använda en rad påståenden om ett av sina kosttillskott. Bland annat får bolaget inte påstå att kosttillskottet Mivitotal är ett ”komplett tillskott” och att den flytande formen är ”naturlig för kroppen och gör att alla vitaminer och mineraler lättare tas upp”. Totalt handlar det om över 60 olika påståenden som bolaget inte har rätt att använda, inte heller andra påståenden som har samma innebörd, meddelar Marknadsdomstolen. Om Bringwell Sverige AB bryter mot förbudet riskerar bolaget ett vite om en miljon kronor. Bringwell ska också betala konkurrenten Bayers rättegångskostnader på strax över två miljoner kronor."
Källa: http://www.dagensmedicin.se/nyheter/dom-om-reklam-for-kosttillskott/

Dessutom har Bringwell påstått att Mivitotal utsetts till Årets Kosttillskott utan att ange att det inte gäller för i år utan tidigare år samt att det gällde en annan produkt än den marknadsförda. Marknadsdomstolen förbjuder Bringwell att vid vite om en miljon kronor göra liknande påståenden. Hela domen inklusive samtliga påståenden Bringwell förbjuds att använda hittar du hos marknadsdomstolen: http://www.marknadsdomstolen.se/Filer/Avg%C3%B6randen/Dom2013-13.pdf (länken leder till domen, en PDF)

Kommentarer

 • 7 aug 2013 12:56
  Trevligt att de inte kan påstå att om man äter ett vitaminpiller om dagen så skiner regnbågar resten av livet.. Synd bara att det är konkurrenten som har stämt dem, dvs ingen kontroll utan företag som skyddar sina marknadsandelar som vaktar på varandra..
 • 7 aug 2013 13:23
  Precis vad jag tänkte också, var höll myndigheterna hus? Det är väl livsmedelsverkets uppgift att granska kosttillskott?
 • 7 aug 2013 14:34
  perjoh
  Det är nog inget fel på produkten utan det är marknadsföringen som uppenbarligen är vilseledande.
 • 7 aug 2013 14:51
  Mycket skeptisk till kosttillskott. En allsidig kost och vistelse utomhus räcker gott och väl, såvida du inte har ngn sjukdom som kräver extra tillskott.
 • 7 aug 2013 17:58
  Läser man deras påståenden inser man att det handlar om väldigt vilseledande marknadsföring, bondfångeri kallades det väl förr. Det är upp till myndigheterna, tycker iaf jag, att kontrollera såna här aktörer men det görs inte. Istället är det en annan bondfångare (?) som anmäler... Jag är också djupt skeptisk till behovet av kosttillskott för min del faktiskt. Håller med Katri, äter man vettigt och allsidigt behövs inte dyra piller för de allra flesta.
 • 7 aug 2013 18:51
  Det finns alltför många som har insett att människor som vill gå ned i vikt ofta är ett "enkelt byte# för vilseledande reklam. Man vill så hemskt gärna hitta en "quick fix", ett magiskt piller som man kan ta och så rasar vikten. Jag ogillar verkligen dessa företag men samtidigt tycker jag att man som konsument också har ett ansvar att tänka lite kritiskt. Det finns inga magiska piller, det är bara att inse detta.
 • 7 aug 2013 18:53
  Visst är det så, BillieL. Det egna ansvaret kan man aldrig friskriva sig ifrån. Men jag minns också hur jag kände och tänkte när jag var som störst, tyngst och mest deprimrad. Hade någon kommit med ett piller och rätt argument hade jag nog också gått på det, lika mycket för att man [KURSIV]vill [/KURSIV]tro som att man börjar bli desperat.

Logga in för att skriva en kommentar.