icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234072
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
20 december 2011 12:48
4

Nåja, det blir säkert bra

Jag ska väl inte klaga över att jag varit stabil i två dagar, även om jag faktiskt hade hoppats på en liten viktökning. Något som antyder att musklerna lagrar in glykogen, sparar energi och laddar om. Jag är inte så angelägen att tappa mer vikt, det känns som att skaderisken ökar ju större underskott jag hamnar på men jag är [KURSIV]fysiskt oförmögen [/KURSIV]att äta ikapp allt jag springer för. Ett långpass `kostar` 2-3000 kcal (~700kcal/mil och jag springer för det mesta mellan 2-3 mil men ibland upp till 4 mil). Ovanpå det kommer dagsförbrukningen, ~1700kcal. En dag ok, det blir ett underskott men inte så stort. Två dagar i rad, som mina back-to-back-pass under grundträningen blir mycket. Jag kom på att jag skulle vilja ha en ruta för eventuell extravikt när jag motionerar, för ibland springer jag med en rygga som väger uppemot en 5kg eller mer. Det påverkar förbränningen, inte så mycket på bara en mil kanske men på de riktigt långa passen kan den där ryggan öka förbrukningen med 2-300kcal. I början fattade jag inte varför mitt träningsprogram hade en ruta för extravikt, men nu förstår jag. Det var där jag upptäckte hur stor skillnad en rygga kan göra. Inte konstigt att jag får träningsvärk av att springa med rygga :-)

Kommentarer

 • 20 december 2011 14:40
  Imponerande träningskapacitet, äter du ngt spec efter så tuffa pass. Pga vikten får jag lägga mitt bästa krut på simning och gym, men har börjat med 9 min gång+1 min joggning*3, hoppas om 10 veckor vara 30 min joggning
 • 20 december 2011 15:18
  Tack [FET]SKSKSK[/FET], det är ett nöje man växer in i kan man väl säga :-) [FET]Simbo[/FET], jag äter massor av protein, det är främst det musklerna behöver för att bygga upp sig igen. Ägg, kött, fisk eller fågel och möjligen en potatis eller lite ris vid sidan för kolhydraternas skull. Jag började med motionscykel en gång i tiden, för att stärka benmusklerna och förbruka energi. Jag vägde ganska mycket för min längd (160cm med ~90kg blir en kub på ben, jag lovar!!) så jag vågade inte börja springa på en gång. Det var först när jag cyklade en timma om dagen på cyklens näst högsta motstånd (en sån där 10-gradig skala som det är på enklare hemmamodeller) och kände att jag inte fick ut något av cykeln längre som jag gick över till löpning. Jag tror det är därifrån jag jag fått uthålligheten faktiskt, alla dessa timmar på motioncykeln framför TV:n gjorde nog en del skillnad faktiskt.
 • 20 december 2011 17:52
  Tack för matrådet, många experter menar ju att man skall trycka i sig mkt kolhydrater, men det vill man ju ligga lite lågt med under viktnedgången
 • 20 december 2011 19:45
  Ja, kolhydrater är i mitt tycke mindre viktigt eftersom det egentligen bara är energi och inget annat. Fett behöver kroppen för att kunna ta upp vissa vitaminer och protein behövs för muskeluppbyggnaden så de två är livsviktiga, men kolhydrater kan kroppen syntetisera själv om det skulle ta slut så dem kan man hålla igen på så mycket man själv orkar.

Logga in för att skriva en kommentar.