icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234103
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
28 augusti 2013 10:50
1

Nästa

Håll utkik efter braskande rubriker om att "[KURSIV]Kvinnor tjänar mer på intervallträning än män[/KURSIV]" eller något i den stilen. För nu har forskarna publicerat en studie där försökspersonerna själva fick reglera intensiteten på intervallerna. Män valde en högre hastighet men kvinnor sprang på en högre hjärtfrekvens (procentuellt sett) och utnyttjade mer av sin totala syreupptagningsförmåga. Att kvinnorna såg den största förbättringen när det gällde konditionen är inte så förvånande. Tar man i mer blir man bättre. Det har inget med hastighet att göra, springer man nära sin maximala förmåga så gör man - oavsett om det sen rör sig om 8 min/km eller 4 min/km. [KURSIV]"I think what our data show is that there appear to be meaningful differences in how men and women self-regulate their workouts," Laurent said. "Specifically, in our case, men and women tend to work at the same level of perceived exertion and feel similarly recovered between each interval, however, as they perform the interval runs women tended to work `harder` from a relative cardiovascular (%HRmax and %VO2max) standpoint than men."[/KURSIV] Källa: [LANK]http://www.news-medical.net/news/20130828/High-intensity-interval-training-offers-maximum-benefits-to-women.aspx[/LANK] Visst låter det som att "kvinnor tar i mer än män" då? Nu kan det ha varit så att de fått tag på 8 väldigt engagerade och tuffa kvinnor, eller 8 lite halvloja män. Det vet vi inget om. Med ett så litet urval som 8 av varje går det inte att dra några slutsatser, anser jag. [KURSIV]Results also confirmed previous findings suggesting that a 2:1 work-to-rest ratio is optimal during HIIT for both men and women.[/KURSIV] Källa: [LANK]http://www.news-medical.net/news/20130828/High-intensity-interval-training-offers-maximum-benefits-to-women.aspx[/LANK] Nå, de försökte i alla fall inte motsäga ett faktum som sedan tidigare varit väl undersökt och bevisat. Alltid något... Men hur som helst ska man ta rubrikerna med en rejäl nypa salt i alla fall, för de lär väl komma. Läs gärna ursprungsartikeln, så har ni mer fakta en de flesta hälsojournalister erbjuder när de sen skriver sina skvaller-sensations-artiklar...

Kommentarer

  • 28 augusti 2013 11:19
    Gillar skarpt din kritiska hållning, ditt intresse för vetenskap, inte humbug och din förmåga att tänka ett varv extra kring saker och ting! Alltid intressant att läsa.

Logga in för att skriva en kommentar.