icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2656381
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
18 mars 2010 12:05
3

Mysigt men lite trött

Jag älskar att läsa. Särskilt välskriven fantasy, eller kanske fantasy generellt och då välskriven i synnerhet. Jag tror jag har läst det mesta som hittat till Sverige och en hel del som inte gjort det. Min lycka när jag fick en hel serie om 7 böcker i julklapp var enorm eftersom jag inte hade läst dem. I natt avslutade jag femte boken, eller i morse ska jag väl säga för klockan var halv sex.

Det är otroligt mysigt att ligga och läsa, katten ligger ihoprullad vid sidan och sover, maken snusar bredvid mig och det är absolut stilla i hela huset. Jag älskar den tiden på dygnet. Stillheten, friden.

Fast man blir ju lite trött av att läsa på nätterna istället för att sova. Jag hoppas resten av dagen flyter smidigt, för jag orkar inte riktigt med konflikter idag. Just nu känner jag mig som ett svart hål. All energi som kommer i närheten av mig sugs in och försvinner. Det är när jag sovit illa som matvanorna riskerar att bli riktigt dåliga också. Men vi får väl se, det måste inte bli så idag.

Kommentarer

 • 18 mar 2010 12:23
  Nyfiken: Vilken serie? Är själv bokmal och upptäckte fantasygenren på allvar för ett årsedan. Jag tror att det där är rätt vanligt, att dålig/lite sömn är starkt förknippad med dåliga matvanor. Och eg. är det ju inte så konstigt, är kroppen och knoppen trött vill den ju ha mer energi.
 • 18 mar 2010 12:35
  Margaret Weiss & Tracy Hickman är en duo jag gillar, samma par som ligger bakom Dragonlanceserien bland annat: http://www.sfbok.se/asp/serie.asp?Serie=605 Fast serien jag fastnat för heter The Death Gate Cycle. Den serien finns inte på Svenska i sin helhet, så det är lika bra att strunta i den svenska partiella översättningen och satsa på den engelska direkt, den är inte överdrivet svår att förstå. Jag får satsa på stora mängder kaffe i dag med andra ord :-)
 • 18 mar 2010 19:56
  Stinta
  Just nu plöjer jag igenom Robin Hobb :)

Logga in för att skriva en kommentar.