icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2654388
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
2 augusti 2018 14:43
6

Mycket kall mat blir det

Det har blivit mycket kall mat på sistone, och det är en skön breddning av repertoaren jag inte visste att jag behärskade. För till och med jag tycker det är gott med kalla sallader i värmen. Det är inte så svårt att göra en god pastasallad, och eftersom det är så mycket mat i övrigt i salladerna har jag noterat att en portion pasta landar på cirka 50g pasta per portion snarare än närmare 100g som annars är vanligt.

Ett untantag är de pastarätter jag gör på färskpasta, av någon anledning. Jag har inte riktigt listat ut varför än.

Pastasallad med tonfisk (419 kcal)

1733c45a-b619-4dda-ac96-abfdbc2b8469.JPG

 

Pasta med pestovinägrett (590 kcal)

141207f3-efcf-4f76-9246-9d15459ea068.JPG

 

Pasta med kyckling och valnötspesto (519 kcal)

31cacd9d-1d46-4d38-92f2-37a1268310d4.JPG

Portionsstorlekarna har jag inte beräknat i förväg utan det är antalet jag serverat, så möjligen kan det stämma dåligt om du är van att äta mer/mindre än vi gör men så är det väl nästan alltid med recept tycker jag. Man får räkna om så man slipper kasta en massa mat jämt.

Förr kastades inget, det åts upp. Inte konstigt kanske att jag gick upp i vikt, när jag fortsatte äta fastän kroppen sa "nej tack" och magen var full. Men så var det, man skulle äta det man tog på tallriken.

Det, kan jag säga, skiter jag högaktningsfullt i nu. Jag slutar när jag är nöjd, ohungrig. Alltså stadiet före mätt. Det är rätt skönt att slippa sitta med hög puls, ont i magen, svettningar och en mördande trötthet bara för att man ätit för mycket.

 

Gillar

Kommentarer

 • 2 aug 2018 15:04
  chicha

  Tack! Jag är inte direkt någon älskare av sallader, och tycker därför att det är svårt att få till en god sallad som dessutom är tillräckligt mättande. Men även jag har gjort sallader denna sommar. 

  Köpte fryst, färdiggrillad kyckling (tror den hette kebabkyckling) som jag tänker att man kan ha i kycklingsalladen. Ska prova ikväll. 

  Angående att sluta äta när man är mätt och inte för att maten är slut, så är det en konst jag tog till mig och lärde mig i början på min viktresa. Använde den där skalan här hur mätt man blir, och så hade jag en utmärkt förebild i min smala man som alltid ätit så. Han kan t o m lämna en tugga på tallriken om han är mätt. Riktigt så långt har jag inte kommit än! 

  Hade då hundar som kunde äta matresterna, så det gjorde det enklare att slänga. Men nu får min hund inte äta annat än sitt veterinärfoder (magproblem), så nu har jag fått lära mig att slänga matrester. 

 • 2 aug 2018 15:10

  Jag har fått lära mig denna sommaren, jag trodde inte det gick att göra mättande sallader jag heller! smiley

  Funderade i liknande banor, om man har bråttom borde man kunna köpa färdiggrillad kyckling som man sliter i stycken, blandar med kall pasta, gurka, tomat, ruccola, paprika, majs och någon fräsch dressing (det kanske t om går att köpa en bra, färdig? Har inte kollat upp det.) På så vis borde man kunna ha maten klar på tio minuter, bokstavligen :-)

  Det som inte går ner i matlådorna får man lära sig kasta helt enkelt. Jag tycker det är lite lättare eftersom vi komposterar allt organiskt nu, till odlingarna nästa år. Det blir något bra av det då smiley

   

 • 2 aug 2018 20:26

  Jag älskar sallader, men det gäller att vara påhittig för att variera dem. Man får inspiration av när man äter ute på något bra ställe.

   

  Att slänga mat har jag väldigt svårt för och det har blivit lite av en utmaning här hemma att ta tillvara på allt. Det mesta går att använda med en bra planering och lite kreativitet. Jag väger min mat så att portionen blir så att jag äter mig nöjd och vill jag bli mättare än så tar jag mer av salladen. Halva tallriken består nästan alltid av sallad, det ger en behaglig mättnadskänsla. Men personligen är jag övertygad om att min övervikt inte kom av att jag åt för mycket mat, utan tvärtom åt för lite av riktig mat och sedan blev hungrig/sugen och åt annat onyttigt.

 • 2 aug 2018 21:17

  Tack för tipsen på olika sallader. Vi har några olika vi brukar variera med och kanske testar vi några av de här. I södra Frankrike närmar sig temperaturerna 40 grader och då är det gott med något kallt att äta. 

 • 2 aug 2018 22:57
  chicha

  Testade den med kassler ikväll, med lite variation utifrån vad vi hade hemma ( använde bönpasta, ingen spenat, tog i lite rädisor). Var lite tveksam till dressingen på pesto, så den hade vi på efteråt. Den var god😋. Stora portioner, lagade för två - men det räcker nog till en måltid till för oss två. Mannen var inte särskilt hungrig, men jag tog två ggr och två rågbröd med Bregott till. Helt ok då det var enda lagade måltiden idag. Gott!

 • 3 aug 2018 10:45

  Medlem16, jag får börja äta sallader på restaurang, jag har alltid trott att de inte är matiga nog om man är hungrig laugh

  Efwa, jösses jag som gnällt över att vi haft runt 30 här! Hur står man ut när det är ännu varmare egentligen?

  chicha, det var trevligt att höra! Bönpasta var en bra idé, då får man upp proteinhalten lite till och det är ju ingen dum idé! Valnötspesto är farligt gott smiley

Logga in för att skriva en kommentar.