icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2469139
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
16 november 2014 11:39
6

Murrigt mysig söndag

Underbara fästmannen väckte mig så mjukt och fint i morse att jag mår som en spinnande katt. Det är svårt det där, för det handlar ju delvis om att pricka rätt i sömncykeln, och även om han är väldigt skicklig på många saker så är gissa vilken del av sömncykeln inte en av hans specialiteter. Kattungarna har sovit på mina ben större delen av natten känns det som, åtminstone Iris har jag varit medveten om.

Jag tror hon är så klängig och superangelägen om att få vara med överallt för att hon får, hon har kommit på att vi tvåbeningar är rätt roliga och ofarliga. Iris snor runt benen, försöker vara med precis överallt och kan ibland hamna i lustiga situationer bara för att hon vill vara med.

Allexis är mer avvaktande, men inte skygg längre. Man får klappa henne och numera även borsta henne, på hennes villkor när hon är sugen. Iris är alltid sugen :-)

Ibland känns det som att kattungarna kan ha fått gå hungriga så de minns det, för de blir fantastiskt lyckliga av att fästmannen ge dem mat. De snor runt benen, spinner högt, trampar katt och ser lätt dyrkande ut på ett sätt varken Mimmi eller Kajsa gjorde. Inte så mycket, inte så intensivt. Nu kanske jag övertolkar deras beteende, men tanken slog mig när Iris glufsade i sig rått kött som om det inte fanns en morgondag.

Jag har fått sätta grillpinnar i de mest populära blomkrukorna för att blommorna ska få vara i fred. Kattungarna älskar att gräva, inte för att kissa utan för att sprätta jord omkring sig!! Det är ett självändamål att sprida jord omkring sig! Hoppas det är en grej de växer ifrån...

Jag har skaffat nya tights för vinterlöpningen, mjuka och flossade på insidan och jättesköna när temperaturen skryper neråt. Inte för att Sportamore är det billigaste stället alltid, men jag kunde få dem direkt och den här gången prioriterade jag det. De är jättemysiga att springa i, det lockar att testa dem lite idag faktiskt. Träninsgvärken har nästan klingat av helt och jag mår fantastiskt.

Senaste veckan har jag registrerat maten jättenoga, för att se hur jag äter och om jag följer planen. Det gör jag. 2g protein per kilo kroppsvikt har gjort en enorm skillnad för mig, i ork på gymmet och i löpspåret. Det hade jag aldrig kunnat gissa, de tvar en ren chansning. Jag måste ju testa, varenda kraftsportare och gymråtta jag någonsin kännt har ju sagt åt mig att äta mer protein. Så, jag testade. Det fungerade.

Är det något jag tar med mig av den senaste veckans registrering är det att det finns alltid mer att lära sig, om sig själv, om kost och näringslära och om livet. Vi är aldrig fullärda! Och det är ju rätt spännande att lära sig nytt :-)

Gillar

Kommentarer

 • 16 nov 2014 14:21
  oups

  Gäller 2g/kg även vid 100 kg??    Tack för din delning och givetvis lärde jag mig någe nytt och blev påmind om glömda trevliga situationer.

 • 16 nov 2014 14:29

  Ja, och det gäller i synnerhet om man siktar på viktnedgång. Ett högre proteinintag i kombination med träning skyddar muskelmassan från nedbrytning, kroppen tar mer av fettet helt enkelt och mindre av musklerna. Vid balans eller viktuppgång däremot är det mindre angeläget med högt proteinintag, då kan man nöja sig med 1-1,5g protein / kg kroppsvikt.

 • 16 nov 2014 15:09
  properra

  Du är så klok och snäll att du delar med dig dina kunskaper. Tack!

 • 16 nov 2014 16:17

  Tack properra! Vad snällt sagt!

 • 16 nov 2014 16:52

  Jag gjorde världens misstag och la en trådrulle i en ask med nålar på köksbordet. Blixtsnabbt dök det upp en krokig tass. Nålar över hela golvet och trådrullen upphittades två dagar senare i andra änden av huset.

  Snygga tights! Vintervarianten har jag redan men jag ska snart på jakt efter några att dansa linedans i i januari. Det verkade nämligen vara klädkoden där; tights och tisha.

 • 16 nov 2014 17:23

  De är förbålt snabba när det ska hittas på hyss! Och givetvis ser de fantastiskt oskyldiga ut efteråt :-)

  Jag är jätteförtjust i dem, och de är stretchiga nog att kunna dra på över vintertrosorna jag skaffade förra vintern (extra tjocka, flossade på insidan och vintstoppper) så jag kommer att kunna ha dem väldigt länge, även när det blir mycket kallare. Tights öht är väldigt skönt att träna i så jag är inte förvånad att det är bekvämt att dansa i också, även om jag är vänsterfoting på alla fötter och inte kan dansa ett steg om så livet hägde på det :-)

Logga in för att skriva en kommentar.