icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2520352
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 februari 2017 10:35
5

Mumma

Det var ett tag sedan, men nu är köksexperimenten igång igen. Den här gången fylld paprika, och för skojs skull la jag in receptet på MD också.

65323efd-3ce9-43ff-94c6-cf1c7154bb6b.jpg

Kcalorier: 683 / portion

Energifördelning (en portion, dvs en hel paprika exklusive tillbehör):
Fett: 52 gram
Protein: 55 gram
Kolhydrater: 3 gram

Jag hade gärna gjort den typen av beräkning på receptsidan, om det hade funnits en pålitlig databas över livsmedel att stoppa in i servern men det är inte fullt så enkelt att bara byta den amerikanska (och nästan onavändbara) mot vår svenska. Det går säkert, men vi fattade beslutet att det är onödigt mycket arbete för en receptsida.

Det är trots allt bara en hobby, inte ett arbete, och de recept jag är mest intresserad av matar jag in här ändå smiley

Nåja, åter till paprikan. Vi gjorde den på tacokryddad köttfärs, eftersom färsen bara var 15%ig tillsatte jag en skvätt olivolja under stekningen för att den inte skulle bli så torr. Jag smakade av medan jag kryddade, mängderna är därför lite på en höft (även om det är en ganska god uppskattning) men är det inte alltid så? Det går nog precis lika bra att satsa på en bra färdigkrydda om man känner till någon.

För att det skulle bli mer smak använde vi Västerbottenost, den är det drag i. Då får man lite mer smak på skapelsen. Sen serverade jag avokado, majso, rödlök och crème fraiche vid sidan. Vill man kan man dessutom ha tabasco, tacosås, gurka och annat gott vid sidan, precis som vilken tacobuffé som helst. Riktigt gott!

Det var först när jag matade in receptet som jag såg att det i princip blev ett LCHF-recept. Kolhydraterna, de sex som finns, kommer väl från paprikan får man förmoda tillsammans med de skyhöga staplarna för C-vitamin smiley

Se där laugh

Gillar

Kommentarer

 • 15 feb 2017 11:48
  gasten

  Såg jättegott ut! Man kan göra så mycket gott med köttfärs. Perfekt att det blev så lite kolhydrater. 

  Ha en skön dag! 

 • 15 feb 2017 12:40

  Köttfärs är praktiskt laugh
  Detsamma gasten!

 • 15 feb 2017 12:55
  Bella50

  Yes...mumsigt gott...vi älskar oxå färsrätter. Har man det och lite grönsaker hemma så fixar man lätt en god middag.  👍

 • 15 feb 2017 14:57
  Tita

  Vi har precis avnjutit fyllda paprikor efter ditt recept och pojkarna gav tummen upp för dem. De gillade dem verkligen och jag också. Dessutom var det superenkelt att göra dem.

  Tack för tipset!

 • 16 feb 2017 08:48

  Vad roligt Tita! yeslaugh

Logga in för att skriva en kommentar.