icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2271968
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
15 juli 2019 17:46
7

Mulet

Det har varit en i stort sett bra vecka, en massa släktingar på besök och vi har väl egentligen haft det ganska bra. Om det inte hade varit för åskan, som envisades med att slå ner och slå ut elektronik och datorprylar för tusentals kronor. Det la sordin på feststämningen kan man väl säga. Fido fick sig en kyss också, förhoppningsvis går det att fixa reservdelar. 

Jag tror blixten slog ner i den oanvända antennen på taket. Den ser inte likadan ut som förut. Jordfelsbytare och huvudsäkring rök förstås, och jag håller fortfarande på att leta efter trasiga saker. LED-lampor tål inte blixten heller tydligen. Sannolikt har vi behövt punga ut med över 7 000 än så länge och jag tror inte det stannar vid det.

Men jag ska väl vara glad att det inte blev värre antar jag. Vi jordade övervåningen när vi flyttade in och skaffade ny el på övervåningen, sannolikt är det väl därför det gick så bra som det trots allt gjorde. Det hade kunnat gå mycket, mycket värre. Grannarna i fem hus runtomkring drabbades också, men så vitt jag hört var det ingen som drabbades lika hårt som vi, förstås.

Vi var på övervåningen när det hände, det såg ut att kunna bli regn så maken och jag smet upp för att stänga fönstren. Långt borta hörde vi lite åska, men hos oss lyste solen fortfarande. Det bara exploderade, ljud och knall samtidigt. Som en explosion, jag trodde att det var något som sprängdes borta vid datorerna. Varenda hårtstrå ställde sig rakt upp och det luktade fränt på hela övervåningen. Jag har sniffat mig fram sedan des, men nu tror jag inte det pyr längre.

Paula reagerade förstås inte alls, hon gillar regn och åskan är bara ljud för henne. Släktingarna höll ett öga på henne medan maken och jag sprang runt och bytte proppar, fixade jordfelsbytare, kontrollerade och sniffade. Hon är fortsatt förtjust i regnväder kan jag meddela och älskar att springa omkring i gräset barfota när det regnar.

Det finns dock en sak hon älskar mer, och det är sin cykel som hon fick av makens moster.

67b76d73-7343-414d-830d-59493d3ca81e.jpg

Hjälm med Babblarna och en egen cykel med Babblarna på, det kan inte bli bättre. Som hon lekt och härjat ute, hon har haft så roligt!

c711f3bb-cd09-493f-aed0-f7ad1dda9288.jpg

Paula och farfar när vi fikade på ett lokalt fik, före åskan. Det var så mysigt att sitta och småsnacka under trädet. Lagom varmt, gott kaffe och trevligt sällskap.

Jag såg förresten att min squashplanta överlevde, och har börjat sqasha av sig. Med allt som hänt har jag knappt rört trädgården, men tomater, gurkor och suqash växter så det knakar ändå. 

Gissningsvis har jag väl gått upp i vikt igen, jag var nere på 75-nånting kilo men det var före alla besök som totalt rubbat både mina rutiener, min rytm och mina planer.

Det ska bli mycket skönt att återgå till vardagslunken nu. Lugn och ro, det är det enda jag begär just nu.

 

Gillar

Kommentarer

 • 15 jul 2019 18:55

  Usch fyyy huvvaligen vilken tur att det inte började brinna!!! Hade ni försäkring eller täcker försäkringar såna naturfenomen som åska?? Hoppas att ni får ut ngt det är ju så mycket pengar!!

  Lilla fröken! Vad fin hon är med hjälm och egen cykel!

 • 15 jul 2019 19:57

  Villahemförsäkring hoppas jag täcker det mesta men säker kan man ju inte vara, vem vet vad de värderar sakerna till? Hittar inte något om självrisk heller men har ett vagt minne av att det kan röra sig om 5 000:-

 • 16 jul 2019 08:27

  Oj, vad obehagligt med åsknedslag  Och dyrt och jobbigt att fixa allt efteråt.Tur ändå att det inte blev en brand. 

 • 16 jul 2019 10:59

  Ja, det var otäckt, en enda liten eldsläckare och en brandfilt hade inte räckt långt om det verkligen hade varit något. Nu återstår bara att ta reda på vad som fungerar och inte. Vi hittar fortfarande saker som inte fungerar, dystert nog.

 • 16 jul 2019 20:14

  När jag var liten och bodde på landet så var det alltid problem hos oss när det åskade. Vi sprang och drog ut sladdarna till alla apparater, annars var det alltid något som gick sönder.

 • 17 jul 2019 09:05

  Oj... läskigt med åskväder... Men tur att det inte gick värre:)

 • 17 jul 2019 10:34

  Medlem16, det hade vi gjort också om det inte hade kommit så överraskande. Bokstavligen som en blixt från klar himmel, solen lyste fortfarande och det vi hörde av åskan var så långt borta att vi aldrig kunde tänka oss att det skulle slå ner hos oss. 

  Eleaor, ja det absolut första jag gjorde var att rusa ner och kolla att Paula var okej men hon sprang omkring i trädgården och skrattade. Hon förstod nog inte vad som hände. Sen kollade jag resten av familjen, huset och sånt. Det hade kunnat gå mycket illa.

  Vi tittar inte för mycket på TV i den här familjen för övrigt, det tog ett par dagar för oss att upptäcka att TV:n var död. Lite tur hade vi att Elgiganten sålde en liknande på rea, men det är fortfarande ett elände att behöva trassla med! Jag är trött på att hitta trasiga saker nu.

  Vi skaffade fler överspänningsskydd, får väl se om det hjälper nästa gång. För det var nog inte sista gången vi hörde åskan här...

   

  Senast uppdaterad 17 jul 2019 10:34

Logga in för att skriva en kommentar.