icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2468582
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
25 mars 2013 10:08
7

Min motivation

På 12 veckor har jag gått ner ungefär 10kg, jag har blivit en starkare och snabbare löpare och jag är fortfarande fast besluten att kämpa vidare. Något kilo till skulle inte skada att skala av, löptiderna kan förbättras och distanserna kan utökas. Mitt driv, min motivation kommer från en stor utmaning. Inte enbart, jag har precis som de flesta andra mer komplexa skäl också, men den anledning jag tänker på och som vänder pessimism till kämparglöd är denna: [LANK]http://www.stockholmultra.se/start/content.cfm?Sec_ID=4012&Rac_ID=241&Lan_ID=1[/LANK] Det är en dröm att bli så vältränad att jag klarar av 10 mil, en dröm som fortfarande känns lite halvt orealistisk. Men jag ska kämpa för den, jag tänker kämpa med näbbar och klor. Jag tänker springa mina pass, vila när jag ska, äta det jag behöver och gå ner det jag måste för att ge mig själv de bästa förutsättningarna jag någonsin kan får för att nå min dröm. Har man en dröm som man brinner för tillräckligt starkt, ett mål som hägrar tillräckligt är det nog för att hålla motivationen uppe. De gånger jag brustit i motivation är de gånger mitt mål varit otydligt eller dåligt definierat. Men den här gången är det kristallklart vad jag måste göra. Jag är tillräckligt motiverad för att förflytta berg.

Kommentarer

 • 25 mar 2013 10:13
  Jag, som precis börjat springa, är så grymt imponerad av dig! Fast lite märkligt känns det att du drömmer om 10 mil när min förhoppning och mitt mål är 10 kilometer... :-) Lycka till!
 • 25 mar 2013 10:25
  freiia
  Du är en inspiration för oss alla här, våra mål är olika men glöden är lika. Även om jag tycker det verkar helt galet att springa 10 mil, men mina vänner tycker att mina vandringar är heltokiga så vi är väl lite knäppa :D
 • 25 mar 2013 15:05
  Bra där, men finns det ngt kvar av dig? När känner du dig nöjd med ditt mål? PEPP å kramar från mig
 • 25 mar 2013 15:18
  [FET]Mikkan88[/FET], bra det är mycket lättare att hålla fast vid ett mål som är glasklart än ett som är luddigt :-) [FET]eris[/FET], jag var där du är en gång. Vill du så kan du :-) [FET]freiia[/FET], det ÄR galet att springa 10 mil. Det ÄR orimligt för de allra flesta, det är därför jag vil göra det. Jag vill se om jag kan spränga gränserna. Är det inte därför man utmanar sig, oavsett vad det gäller, för att se om man klarar det omöjliga? [FET]linni[/FET], nu förstår jag inte? Målet är att klara 10 mils löpning, allt annat är redskap och mål på vägen. För att klara det behöver jag bygga upp en stark kropp med mer muskler än fett, en uthållig kropp som klarar av att springa i 14-15 timmar i sträck, en stryktålig kropp som klarar belastningen från den extrema prestation ett hundrakilometerslopp innebär. Jag är nöjd med mitt mål när jag klarat Stockholm Ultra 100km den 4:e augusti, hoppas det besvarade din fråga? Pepp till dig också :-)
 • 25 mar 2013 18:08
  gittan52
  Härlig läsning! Det roliga är att oavsett man vill klara 10 mil, som du, eller 1 mil, som jag, så är alla utmaningar en härlig sporre som gör träning och matintag roligare :)
 • 25 mar 2013 20:11
  [FET]gittan52[/FET], visst är det så. För mig har maten blivit ett verktyg för att nå ett annat mål, det förändrar åtminstone min syn på kostens roll i sammanhanget :-)
 • 25 mar 2013 20:14
  Att du klara målet är jag övertygad om!! Bra med konkreta mål. Pepp på dig. Kram Linni

Logga in för att skriva en kommentar.