icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5234033
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
4 juli 2018 19:32
3

Mer bra läsning

Hela artikeln är bra, men jag gillade särskilt näst sista stycket:

"Det verkar alltså som om styrketräning har unika hälsofördelar som man inte når bara genom att träna konditionsträning enligt allmänna rekommendationer. Dessutom verkar det ge lika goda effekter oavsett om man ägnar sig åt kroppsviktsträning eller styrketränar i ett gym."

Källa: https://www.styrkelabbet.se/styrketraning-minskar-risken-for-cancer-och-fortida-dod/

Om inte detta kan få mig att sparka mitt bekväma arsle ur stolen och börja styrketräna regelbundet så kan inget det laugh

 

Gillar

Kommentarer

 • 4 juli 2018 21:09

  Och jag som mest började träna av fåfänga. Få en sladdrig kropp att bli fastare!

  Nej, en av de största anledningarna var att jag hade fått ett ryggskott som inte riktigt ville ge med sig så då tog jag mig samman. 

  Och sedan är det väl så att om man styrketränar och får mer muskelmassa så blir kaloriförbrukningen större även i vila. Och det vill man ju gärna😊

 • 4 juli 2018 22:25
  gasten

  Mycket intressant läsning!

  Visste inte att det var så bra med styrketräning!

  Då är det ännu viktigare att träna.

 • 4 juli 2018 23:52

  Medlem16, visst är det så! Det var en av huvudanledningarna till varför jag började en gång i tiden, innan jag hittade löpningen som jag kärade ner mig så totalt i. Utan styrketräningen hade jag antagligen inte gått ner i vikt på samma sätt, jag hade sannolikt inte kunnat börja träna som jag gör heller.

  Jag borde verkligen ta tag i det där. Allvarligt, varför är jag så förbånkat lat när det kommer till styrka?? Det är ju bara dumt!

  gasten visst är det!? Men att jag ska ha så svårt att få in det i min lilla skalle ?

   

Logga in för att skriva en kommentar.