icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 5233937
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
18 september 2012 13:00
5

Men herre gud...

Ibland blir man djupt besviken på människor. En person jag trodde var en snäll och medkännande person satt för en stund sen och berättade "fat girl jokes" och tyckte sig vara rolig... Men herre gud, hur empatilös kan man vara? Hur tanklös är man om man skojar om en sak som i 9 fall av 10 har djupare orsaker, allvarliga orsaker t om? Varför är det fortfarande okej i vissa människors ögon att skoja om tjocka tjejer och sen försvara sin attityd med att "jamen de har ju sig själva att skylla" och komma med platta förklaringar som "var och en är sin egen lyckas smed"? Jag blir så arg, och så ledsen. Det kommer från en person jag trodde var bättre, som jag trodde hade bättre vett helt enkelt.

Kommentarer

 • 18 september 2012 13:11
  det uttrycket,att vi får skylla oss själva,gör mig förbannad.För det finns orsaker varför vi är överviktiga.Dem som inte vet vilken kamp vi har,ska "hålla käften".Ingen vill vara överviktig och som terapeuten sa idag,man forskar om det,men har inte hittat riktigt svar.Och vi är precis lika goa om inte goade än alla smalisar.Vi bara inte fattar det alla dagar.VI ÄR ALLA VÄRDEFULLA.
 • 18 september 2012 15:35
  Anza
  Känner igen det där. Dåligt omdöme att prata på det viset. Noll empati. Vi har en tjej på jobbet som förfasade sig över alla överviktiga som var på badhuset, samtidigt som en hundraplussare satt bredvid som badar där. Jag ville sjunka genom gjorden. Lite hyfs Tack!
 • 18 september 2012 14:46
  Ush, vad bränd man blir. Jag som trodde att det var en bra kompis, och så kommer det en sån grej. Skrattade personen åt mig också, när jag var stor och tjock? Var jag föremålet för nöjet då? Jag undrar ju förstås, självklart. Med den människosynen så misstänker jag att jag fortfarande är föremål för mänskans fniss, jag har ju mina lyten och åkommor fortfarande. För kan man garva åt övervikt och fetma kan man väl garva åt förvärvad plattfot, depression och diverse fobier (getingar, skott och höjd) också.
 • 18 september 2012 14:41
  UlricaJ
  Tyvärr så finns det gott om dessa "roliga" människor. Troligen lider de alla av någon form av komplex och försöker dölja det genom att rikta fokus på, i deras ögon, mer "misslyckade" individer. Trist att du behövde uppleva personens osmakliga humor, men samtidigt tur, nu vet du vem, och hur denne är.
 • 18 september 2012 13:14
  Ja, jag blev riktigt arg faktiskt. Så pass att jag sa åt personen vilken empatilös och uppblåst tölp man låter som, som uttrycker sig på det viset. Inte för att det bet, jag tror personen kommer att fortsätta "vara rolig" ("jag skrattar åt vad jag vill" fick jag till svar.) men jag behöver inte upprätthålla vänskapen eller bekantskapen med en person med så genomvidrig människosyn och så osmaklig humor.

Logga in för att skriva en kommentar.