icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2654292
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
10 augusti 2018 12:30
3

Med marginal

Kom äntligen ihåg att väga mig, det var ju ett tag sedan och jag har inte haft speciellt mycket kontroll så där så jag vägt portionerna eller så. Bara den vanliga kontrollen, dvs si och så många slevar av det där, en knytnäve av det där och så mycket rivna morötter, vitkålssallad eller broccoli som ryms på tallriken. Men inga gram eller så. 

Vågen stannade på förvånande 79,3kg vilket är med marginal under 80kg. Jag är böjd att tro att det har med styrketräningen att göra. Jag borde vara som tyngst nu igen, men jag väger mindre nu än jag gjort sen före Paulas födelse. För säkerhets skuttade jag upp på vägen flera gånger, utifall att den kanske hade fel första gången smiley

Tydligen fungerar det rätt bra ändå. Den enda inskränkningen jag gjort är att jag bytt mellanmål till en liten keso 150g, ett ägg och en näve nötter eller en liten kvarg. Jag älskar mina rågkusar, och de är jättebra att ha när jag ska vara viktstabil. De mättar bra och är nyttiga, men av någon besynnerlig anledning uteblir viktnedgången om jag smörjer kråset med rågkusar. Jag har inte gjort någon djupare analys varför det blir så, det är dessutom något nytt jag inte känner igen riktigt men det är bara att anpassa sig.

Planen för Jönköping marathon om 8 dagar ser ut så här:
Steg 1: spring de första 17km, som halvmarabanan och marabanan har gemensamt. Känns det bra, fortsätt på marabanan annars vik av mot mål och säg tack för idag.
Steg 2: Spring till halvmaramärket på marabanan. Känns det fortfarande ok, fortsätt till 25.
Steg 3: Känns det ok vid högsta punkten, 25km, också är det bara att fortsätta mot mål och se hur långt jag hinner innan de tröttnar och tar mig av banan.

Jag ska ta hjälp av klockan, mata in en snitthastighet som är rimlig som maxtid utifrån att jag vet ungefär hur fort jag springer på längre pass, och låta klockan visa en digital farthållare. Om jag springer före farthållaren allt för mycket vet jag att jag springer för fort, om jag sackar efter är det dags att bryta. 

Förr vet jag att jag triggats av att klockan försökt informera mig om att jag springer för fort eller sakta, men den här gången har jag ett specifikt mål att sträva mot och det hoppas jag ska fungera lugnande när klockan vibrerar. 

Jag kommer i alla fall att få ett långpass med service, även om jag inte grejar hela distansen. Och jag får veta vad jag behöver jobba på inför Växjö marathon, det är också viktigt.

 

Gillar

Kommentarer

 • 10 aug 2018 14:43

  Spännande med endast 8 dagar kvar till loppet. Jag är en sån som tror på otur vid lyckönskningar så istället säger jag att jag hoppas att det går bra.

 • 12 aug 2018 07:05
  Bella50

  Pepp, pepp

 • 12 aug 2018 10:31

  Tack laugh

  Det var marknad igår, Paulas första. Det var uppskattat, väldigt spännande laugh
  7f644bb9-83df-4294-bda3-94590191edcb.jpg

  Givetvis måste hon ju få något när vi ändå är på marknaden, hon var för liten för åkattraktionerna men hon vet inte om det eller vad det är så det var inte några problem. Det kanske hon inte är när det är dags för vårmarknaden nästa år, då kanske hon kan få åka i några karuseller.

  f989d490-7a56-4394-8ea2-ddcb27ec8b0f.jpg

  Lång dag för en liten tjej som snart fyller ett år heart

Logga in för att skriva en kommentar.