icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2878032
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
1 mars 2021 16:07
2

Mars, vår och sol

Idag blev det styrketräning, ett kort pass bara men det tog tid eftersom jag inte hittade de grejer jag ville ha. Märkligt det där så saker får fötter ibland. Jag är böjd att skylla på katten, hon brukar nalla mina BH:ar. Jag tänkte jag ska mjukstarta löpningen också, nu när det äntligen börjar bli väder för det ute. I coronatider är jag inte sugen på att springa på gymmet, även om det har öppet.

Jag har varit lat och bekväm ett tag nu, latmasken håller på att bita sig fast ordentligt om jag inte passar mig. Det duger helt enkelt inte. Dessutom saknar jag löpningen, den där lätta känslan av att nästan flyga. Jag är fortfarande för tung för att det ska vara rimligt att jag ska kunna flyga fram i spåret än, men någonstans måste jag börja.

Alla långa resor börjar med ett enda steg.

Så istället för att gå och sucka över det jag saknar börjar jag jobba emot det. Så vad saknar jag? Det är primärt två saker, och det ena är fåfänga (jag tycker att jag ser bra  ut i favoritjeansen) 

  • Att kunna springa, långt, fort och länge. Lösning: träna på det då. 
  • Att kunna ha mina favoritjeans. Lösning: börja gå ner i vikt då.

Man ska inte underskatta kraften i fåfänga. Att känna sig snygg, att  känna sig attraktiv, är en viktig drivkraft. Det vore synd att förneka sig den extrabootsen i motivation bara för att det skulle vara fult att ge sig själv beröm, enligt Jante och Jantes fans.

Jante kan, för att citera Bieber, "go and love yourself" (eller Ed Sheeran egentligen) smiley

c7825f40-a060-473b-bd88-8b337ed57d50.jpg 

Snart är det dags för det här. Vår. Jag ser fram emot det  så mycket att ni kan inte ana...!

Ha det gott och var rädda om er!

Gillar

Kommentarer

  • 3 mar 2021 16:41
    Tita

    .....Och vi blir aldrig för gamla för att få lite beröm om hur vi ser ut ...🤗.... min man 81 år sade härom dagen att jag var så smal och fin i kroppen😍Gissa om jag blev glad...fåfängan ja du vet!!! Fast jag hunnit bli 75😂😂😂

  • 3 mar 2021 17:14

    Exakt! Alla blir väl glada av att känna sig snygga, hoppas jag 😁 extra kul om det kommer från livskamraten också, det är värt extra 💝

Logga in för att skriva en kommentar.