icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2468577
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
24 mars 2013 19:20
4

Makalös löpning

Idag fungerade verkligen allt. Igår laddade jag med tacopaj som äldsta dottern lagat så magen stod i fyra hörn och det var nog raketbränsle, för jösses Amalia så bra det gick idag. Jag kände mig verkligen laddad, stark och pigg när jag väl kom igång. Att ta sig ut och komma igång var däremot en helt annan historia. Men den segheten släppt i samma sekund som jag kom ut och fick sol i ögonen. :-) Jag höll faktiskt lite koll på pulsen, avsikten var att inte låta den skena över 150 allt för ofta men istället fick jag pinna på så den inte sjönk under 130 och det var någon nytt!! Den långa backen från Spånga mot Flysta gick som en dans, det långa evighetsmotlutet mot Tranebergsbron flöt förbi utan bekymmer, Tranebergsbron påverkade inte ens snittfarten och ner mot Rålis ökade jag farten utan att pulsen stack för det, och inte för att det enbart skulle vara nerför där, det finns en och annan uppförsbacke också faktiskt, utan för att jag mötte en sån massa glada människor. Det gör stor skillnad på det egna humöret om man spontant får en massa leenden, man börjar faktiskt le själv. Undrar vad som kom först idag, hönan eller ägget. Jag tror jag delade med mig ganska frikostigt med leenden jag med. :-) Stadshuset passerades i bibehållen fart och Karlbergskanalen, där jag annars alltid tappar väldigt mycket tempo (obegripligt varför) bjöd enbart på en mindre fartsänkning. Vidare, i generell riktning mot Sumpan via Pampas marina flöt hur smidigt som helst. Benen började väl bli lite slitna, tänkte jag, men jag pinnar väl på så långe det finns krut kvar. Passerade Lötsjön i Sumpan, Hallonbergen och bort mot Ursvik. kände mig oförskämt pigg, vid det här laget hade jag tillryggalagt 26-27km eller något i den stilen och benen bara trampade på. Är det då så märkligt att jag blev lite nyfiken på slutet och började pressa upp farten lite, bara nosa lite på övre gränsen eller vart den kan tänkas vara någonstans. Vart blir det jobbigt? Nå, det fick jag inte veta för när klockan visade 6:22 min/km sista kilometern var jag bara genomlycklig och lyckorusig - och i stort sett hemma. Vilket hejdundrande bra pass! Jag är så nöjd!!! 30,3km på 3H 39 minuter är jag riktigt nöjd med :-)

Kommentarer

 • 24 mar 2013 20:13
  amorinos
  Du är bara SÅ makalös !!! :)
 • 24 mar 2013 20:15
  Tack :-)
 • 24 mar 2013 23:15
  Låter som det blev ett riktigt bra Långpass idag, Bra sprunget...
 • 25 mar 2013 08:49
  Vilken energi, toppen. :-) Min energi tog slut efter hemkomsten igår. Jag "zumbade" i 1,5 timma igår (då passet efter var inställt var vi några som körde lite mer). Och sen en snabb promenad hem på 30 minuter. Sen var jag slut.... Och vaknade idag med en ruskig förkylning så det blir en lugn dag nu och ingen motivation alls... Hoppas din energi varar länge.... Pepp till dig. Kramiz

Logga in för att skriva en kommentar.