icon-chat icon-cutlery icon-dumbbell user count-calories menu Search

LadyG tar nya tag!

16:8 2271947
Matglad bullmamma i löparskor. Jag drömmer om en vältränad figur, något jag inte ens vågade hoppas på förut. Mitt mål var först att komma ner på ett BMI under 30 och därefter sakta men säkert, envis som en mula, försöka skaffa mig den där vältränade kroppen som hägrat i drömmarna. Beväpnad med den kunskap jag förvärvade vid den resan gör jag en liknande resa en gång till för att bli av med mina gravidkilo och åter kunna springa marathon.

Nu för tiden är jag en av Matdagbokens mentorer, skicka ett privat meddelande om du vill ha stöd och pepp privat eller om du vill ha någon att bolla ideer med.
13 juli 2013 09:29
3

Märkning av matprodukter som LCHF eller GI förbjuds av EU

Dels förbjuds märkningen av en produkt som ”hälsosam”. I stället måste det definieras vad det är för ingrediens som ska ge en positiv hälsoeffekt. Dels förbjuds hälsopåståenden som inte finns med i EU:s förteckning. Det gäller bland annat information om att en produkt är anpassad efter de populära dieterna LCHF och GI. – Vi har inte haft anledning att ta upp det tidigare, det är först på senare år som de här dieterna har blivit populära. Jag har inget emot innehållet i produkterna, det är märkningen det handlar om. De finns inte med i EU:s förteckning, säger Petra Bergkvist på Livsmedelsverket till Sydsvenskan. Kan man inte bara lägga till dem i listan? – Ja, det kan man ju förstås – men inte som enskilt medlemsland. De här reglerna gäller för hela EU, och alla ändringar måste diskuteras mellan medlemsstaterna. Dessutom måste man från vetenskapligt håll komma fram till att det gynnar folkhälsan. Det låter bökigt? – Bökigt är bara förnamnet. Det tar väldigt lång tid. Källa: [LANK]http://www.sydsvenskan.se/sverige/nu-forbjuds-lchf-och-gi/[/LANK] Vad har vi i EU att göra egentligen? Varför i hela fridens namn gick vi med? Jag röstade nej, jag skulle rösta nej idag också. Jag tycker de lägger sig i saker de inte har med att göra!

Kommentarer

 • 13 jul 2013 21:23
  Flamenco
  Jag röstade också nej. Pga att de här sätten att se på märkning av varor gjorde miljölagstiftningen luddigare. Jag t o m jobbade aktivt på nej-sidan. Men, massor av folk röstade ja mest för att kunna köpa alkohol i livsmedelsaffären. DET har dock inte blivit uppfyllt.
 • 13 jul 2013 22:48
  Jag gillade inte att vi skulle lämna ifrån oss en del av vår självbestämmanderätt, och tvingas ändra i lagar och regler som fungerar bra här (och EU är jättesugna på att vi ska begränsa yttrandefriheten, offentlighetsprincipen och tryckfrihetsförordningen t ex). Jag tyckte inte om att EU hellre ser slappare djuskydd eller slappare miljöregler och jag trodde aldrig på löften om billigare mat (det blev dyrare). Spriten brydde jag mig aldrig om :-) Tyvärr har alla farhågor och alla de saker man varnade för inträffat också.
 • 13 jul 2013 22:51
  Flamenco
  Ja det var väl ungefär desamma skäl jag hade. Att rösta ja för att få köpa billig sprit mer lätt tillgängligt, nej, det kändes väl som ett trångt perspektiv. Lång näsa för alla dom som inte fått det!

Logga in för att skriva en kommentar.